Σε τεντωμένο σχοινί το μπάσκετ

Σε τεντωμένο σχοινί το μπάσκετ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές κάθε διαλόγου για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, υπαγορεύουν την υπάρξη δύο συνομιλητών (καλοπροαίρετων κατά… προτίμηση) και ενός μεσολαβητή-ρυθμιστή των διαπραγματεύσεων που θα μπορεί να βρει τη «χρυσή» τομή ακόμα και στις πιο ακραίες θέσεις που θα διατυπωθούν.

Στην περίπτωση του ελληνικού μπάσκετ ή ακριβέστερα στον διαχωρισμό του επαγγελματικού από το ερασιτεχνικό μπάσκετ δεν υπήρχε, μέχρι χθες, κανένα στοιχείο από τα προαναφερόμενα, προκειμένου να υπάρξει αφετηρία διαλόγου. Οι πρώτες «αχτίδες» για έναρξη διαλόγου διαφάνηκαν από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΕΣΑΚΕ, Γιάννη Γρανίτσα. «Υπάρχει αμφισβήτηση του θεσμικού πλαισίου από τις ΚΑΕ. Πρέπει να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την Πολιτεία. Δεν έχει μιλήσει ο Ελληνας παίκτης και οι πρόεδροι έχουν παρασυρθεί από άλλους φορείς. Αυτό που ζητεί η ΕΟΚ είναι ο σεβασμός στον νομικό πλαίσιο και χωρίς φωνές να αναλύσουμε τα προβλήματα. Είμαι ανοιχτός για συζήτηση με την ΕΣΑΚΕ», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ ο κ. Γρανίτσας υπογράμμισε πως η «λίγκα» θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα των κοινοτικών β’ ζώνης και παράλληλα είναι διατεθειμένη για διάλογο.

Η διοίκηση της ΕΣΑΚΕ έκανε, προ 15νθημέρου, την έπαρση της «επαναστατικής σημαίας» της και της πλήρους απόσχισης από κάθε τομέα των δομών του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, στις οποίες η ΕΟΚ έχει νόμιμη αρμοδιότητα και διαχείριση. «Αν, δεν αλλάξουν πολλά πράγματα, θα αποχωρήσουμε, ύστερα από 15 χρόνια παρουσίας μας στο μπάσκετ. Η Πολιτεία δεν βοηθά το άθλημα να προχωρήσει. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε περιορισμούς χρησιμοποίησης αθλητών από κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και οι κανονισμοί πρωταθλήματος να είναι ίδιοι για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τους… Τράχωνες.

Οι αγώνες του Παναθηναϊκού μπαίνουν στο στοίχημα, αλλά δεν μας δίνουν καμία ανταμοιβή», τόνισε με αγανάκτηση ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟ, Θανάσης Γιαννακόπουλος. Η διοίκηση της ΕΟΚ, δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία της επαγγελματικής «λίγκας» περιορίστηκε στον ρόλο παρατηρητή και εκτέλεσης των καθηκόντων που της ορίζει ο νόμος, όπως ο έλεγχος των δικαιοδοτικών οργάνων της διαιτησίας, οι εκάστοτε αποφάσεις για τον αριθμό των ξένων, κοινοτικών και μη παικτών που επιτρέπεται να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα και κυρίως η προστασία της παραγωγής των Ελλήνων παικτών από τη συμμετοχή τους στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων.

Μια χειρονομία προς την ποίηση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή