Την τελευταία στιγμή πρόκριση

Την τελευταία στιγμή πρόκριση

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος καλό, όλα καλά. Προκριθήκαμε! Κάπως έτσι αντιμετώπισαν την πρόκριση της Βραζιλίας στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι και οι παίκτες του. «Ο στόχος επιτεύχθηκε. Οχι με τον τρόπο που θα θέλαμε, αλλά ήταν αυτό που χρειαζόμασταν», δήλωσε ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός αμέσως μετά τη νίκη της ομάδας του με 3-0 επί της Βενεζουέλας. Η «Σελεσάο», με έξι ήττες στο παθητικό της από τις Χιλή, Βολιβία, Παραγουάη και Εκουαδόρ και έχοντας αλλάξει τέσσερις προπονητές στη διάρκεια της προκριματικής φάσης, κατάφερε να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο κύπελλο. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος μας στήριξε όποτε χρειάστηκε, την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, Ρικάρντο Τεσέιρα, που στάθηκαν στο πλευρό μου», συμπλήρωσε ο Σκολάρι.

Σε αυτό το σημείο οι Κάρλος και Εμερσον διέκοψαν τη συνέντευξη Τύπου και τάχθηκαν στο πλευρό του προπονητή τους. «Κατά 99,9% ευθύνεται για την πρόκριση. Χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν θα ήμασταν στο Μουντιάλ», είπε ο Ρομπέρτο Κάρλος, για να συμπληρώσει ο αρχηγός της Βραζιλίας: «Εγώ και ο Ρομπέρτο είμαστε εδώ εκπροσωπώντας την ομάδα για να ευχαριστήσουμε τον προπονητή που μας οδήγησε στην πρόκριση». Το περιστατικό προκάλεσε τη συγκίνηση του Βραζιλιάνου τεχνικού, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκκειται να παραιτηθεί.

Β Οι Ιρλανδοί παρά την ήττα τους με 1-0 είναι αυτοί που θα βρεθούν στα γήπεδα της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας, αφού είχαν το αβαντάζ του 2-0 του Δουβλίνου. Το Εϊρε, που παίρνει μέρος σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου έπειτα από οκτώ χρόνια, κατάφερε ν’ αντισταθεί για 90 λεπτά (δέχθηκε το γκολ στις καθυστερήσεις), μπροστά σε 100.000 θεατές, οι οποίοι τελικά δεν ήταν μόνο άνδρες! Η κυβέρνηση της χώρας αναγκάστηκε ύστερα από πιέσεις να επιτρέψει την είσοδο στο Στάδιο στις Ιρλανδέζες κόντρα στις παραδόσεις που δεν επιτρέπουν σε εκπροσώπους του «ασθενούς φύλλου» να εισέλθουν σε γήπεδο.

– Στο Μοντεβιδέο η Ουρουγουάη έμεινε στο1-1 με την Αργεντινή και πήρε την πέμπτη θέση, κάτι που σημαίνει πως θα διεκδικήσει την πρόκρισή της σε διπλούς αγώνες μπαράζ με την Αυστραλία (20 και 25/11). Η Κολομβία, που ήθελε νίκη με 5-0 επί της αήττητης στην έδρα της, Παραγουάης για να πάει στα μπαράζ, έφθασε ένα βήμα από το θαύμα, αφού κέρδισε με 4-0. Ο Ισημερινός πήρε 0-0 από τη Χιλή και τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από την Αργεντινή, ενώ σ’ ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, το Περού αναδείχτηκε ισόπαλο 1-1 με τη Βολιβία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φορντ 23 (3), Φόρεστ 7, Ζεβροσένκο 3, Παπαλουκάς 7 (1), Φέρμελινγκ, Ντε Μιγκέλ 8, Μπουντούρης, Τόμιτς 6 (2), Ρισασέ 17 (2), Παπανικολάου 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή