Πέφτει η αυλαία του α΄ γύρου στη Σούπερ Λιγκ 1

Πέφτει η αυλαία του α΄ γύρου στη Σούπερ Λιγκ 1

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβώς στα μισά της διαδρομής της κανονικής της διάρκειας θα βρεθεί η Σούπερ Λιγκ 1 αύριο το βράδυ στο τέλος της 13ης αγωνιστικής της, που θα είναι και η τελευταία του α΄ γύρου. Λόγω του μίνι πρωταθλήματος των δέκα αγωνιστικών που θα ακολουθήσουν με τα πλέι οφ την άνοιξη, το τέλος του α΄ γύρου δεν θα προσφέρει κάποια ανάσα στις 14 ομάδες. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα διεξαχθούν άλλες τρεις απανωτές αγωνιστικές μέσα σε 15 ημέρες, η μία εκ των οποίων θα είναι εμβόλιμη στο μέσον της μεθεπόμενης εβδομάδας. Κι όταν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει στις αρχές του νέου έτους, το μενού θα είναι ιδιαίτερα… καυτερό, μιας και η 17η αγωνιστική θα περιλαμβάνει το «κλάσικο» Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Η 13η αγωνιστική δεν περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της κάποιο ντέρμπι, έχει όμως αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις που θα καθορίσουν την εξάδα των πλέι οφ στο τέλος του α΄ γύρου. Πρωταθλητή χειμώνα δύσκολα θα βγάλει, με την έννοια ότι οι δύο πρωτοπόροι έχουν παιχνίδια όπου προβάλλουν ως μεγάλο φαβορί και, εύκολα ή δύσκολα, η συγκατοίκησή τους στην κορυφή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας. Ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας μεν αλλά κόντρα στον ουραγό Παναιτωλικό, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την Ξάνθη.

Και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα, με πιο ενδιαφέρον αγωνιστικά αυτό του Αγρινίου και ας είναι πολύ μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, που βρίσκονται στα δύο άκρα της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει εκτός έδρας περισσότερο από δύο μήνες (από τις 6 Οκτωβρίου, οπότε επικράτησε 2-1 του Αρη) κι αυτό είναι ένα θέμα, ειδικά όταν ακολουθεί την Τετάρτη ο «τελικός» με τον Ερυθρό Αστέρα για μια θέση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Παναιτωλικός είναι η μόνη ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και παρότι δεν έχασε στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να ξεπεράσει τον φετινό εαυτό του για να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο.

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την 3η στη βαθμολογία Ξάνθη θα είχε λογικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον αγωνιστικά απ’ αυτόν του Αγρινίου, αλλά η δύναμη της Τούμπας μαζί με τη σοβαρότητα που δείχνει ο (αήττητος για 47 συνεχόμενα παιχνίδια) πρωταθλητής τον καθιστούν ακλόνητο φαβορί. Η Ξάνθη, άλλωστε, μπορεί να βρίσκεται στην 3η θέση μαζί με τον ΟΦΗ, έχει όμως ένα δίμηνο με αρνητικά κατά βάση αποτελέσματα και μόνο λόγω της εντυπωσιακής αρχής που έκανε στο πρωτάθλημα παραμένει ψηλά στη βαθμολογία. Το ματς της Τούμπας έχει όμως μεγάλο… εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον, μετά τις επίσημες καταγγελίες του Ολυμπιακού περί συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης και το αίτημά του να αναβληθεί μέχρι να ερευνήσει το θέμα η ΕΕΑ.

Στο τρίτο παιχνίδι του αποψινού προγράμματος, η ΑΕΚ ψάχνει νίκη-ανάσα επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, με τον Νίκο Κωστένογλου για τελευταία φορά στον πάγκο της και τον Μάσιμο Καρέρα στην εξέδρα. Πολύ σημαντικοί για μια θέση στα πλέι οφ είναι οι αυριανοί αγώνες Ατρόμητος – Αρης, Λαμία – ΟΦΗ (με νίκη τους, οι γηπεδούχοι φτάνουν τους Κρητικούς στον πόντο), Βόλος – Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρ. – Λάρισα. Ολοι οι φιλοξενούμενοι είναι ψηλότερα βαθμολογικά από τους γηπεδούχους, αλλά όποιος κάνει το «λάθος» και αφήσει βαθμούς, θα χάσει πολύτιμο έδαφος για τη συνέχεια.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (13η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 18.00 ΠΑΟΚ – Ξάνθη, 19.30 ΑΕΚ – Πανιώνιος, 20.00 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός. ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.00 Λαμία – ΟΦΗ, 17.15 Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα, 19.30 Ατρόμητος – Αρης, 19.30 Βόλος – Παναθηναϊκός.

Η βαθμολογία (12 αγώνες): Ολυμπιακός 28, ΠΑΟΚ 28, ΟΦΗ 19, Ξάνθη 19, ΑΕΚ 18, Λάρισα 18, Αρης 17, Παναθηναϊκός 16, Ατρόμητος 14, Λαμία 14, Βόλος 13, Αστέρας Τρίπολης 11, Πανιώνιος 6, Παναιτωλικός 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή