Από τα Ιμια στην… Ελβετία

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε… εξωπραγματικό, υλοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, όπου η ελληνική και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπέγραψαν την απόφαση για την υποβολή υποψηφιότητας για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Η υποψηφιότητα θα υποβληθεί την Τρίτη στην UEFA. Υστερα από σύσκεψη των εκπροσώπων των δύο εθνικών ομοσπονδιών στην Πόλη, αποφασίστηκε:

1. Να ανατεθεί, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, η μελέτη και ο σχεδιασμός του φακέλου υποψηφιότητας σε γραφείο με πείρα σε ανάλογες διαδικασίες.

2. Να δημιουργηθούν γραφεία στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη.

3. Να διεξαχθεί ο τελικός αγώνας της διοργάνωσης στην Αθήνα και ο εναρκτήριος στην Κωνσταντινούπολη.

4. Να αναλάβει τη θέση του Project Manager ο κ. Αλέξης Δέδες, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΠΟ.

5. Να αναλάβει τη θέση του συντονιστή για την εύρυθμη λειτουργία της κοινής Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Σάαμι Κολγκετσέν. Εκ μέρους της ΕΠΟ στην κοινή Οργανωτική Επιτροπή θα συμμετέχουν οι κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιώργος Σιντόρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Κουρίδης (νομικός) και ο εκπρόσωπος που θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Εκ μέρους της Π.Ο. Τουρκίας στην κοινή Οργανωτική Επιτροπή θα συμμετέχουν οι κ.κ. Χαλούκ Ουλουσόι (πρόεδρος Δ.Σ./Π.Ο. Τουρκίας), Ατά Ακσού, Μετίν Καζανκίογλου, Οσντενίρ Σελαμί, Λεβέντ Γκιζίλ (μέλος Δ.Σ./ΕΠΟ), Σεκίπ Μοστούρογλου (νομικός).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πληροφορίες της «K» αναφέρουν ότι οι Τούρκοι είχαν τη… φαεινή ιδέα να ξεκινήσει η διοργάνωση στις 29 Μαΐου. Κάτι, ωστόσο, που η ΕΠΟ εκ των προτέρων, αν και δεν το γνώριζε, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηαποστόλου δεν επρόκειτο να γίνει δεκτό, καθώς την ημερομηνία αυτή έγινε η Αλωση της Πόλης!

Παράλληλα, η ελληνική ομοσπονδία επιχείρησε και χθες να υποβαθμίσει -αν όχι να… εξαφανίσει- την επίθεση που δέχθηκε ο Ταυλαρίδης από Τούρκους ποδοσφαιριστές στο Κοτσαέλι. Ομως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Αντώνης Αντωνιάδης με δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ 100,4» κατήγγειλε την ΕΠΟ για τη στάση της: «Στον βωμό της διοργάνωσης θα τρώμε ξύλο και δεν θα μιλάμε; Αντί να το προβάλλουν, να κάνουν καταγγελία στην UEFA, λένε και ψέματα οι άνθρωποι; Ψεύδονται! Στα παιδιά είπαν να μη μιλήσουν, να υποβαθμίσουν το γεγονός για να μη δημιουργήσουν προβλήματα. Τι λέτε κύριοι; Γιατί λέτε ψέματα;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή