Ξεκίνησαν οι επαφές σε Νιόν για την Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι επαφές σε Νιόν για την Ελλάδα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας βρέθηκαν, χθες, τα διορισμένα από τις FIFA/UEFA μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ μαζί με τον «ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα» Πετρ Φούσεκ και τον επικεφαλής της «Επιτροπής Παρακολούθησης» Χέρμπερτ Χούμπελ, προκειμένου να συζητήσουν με αξιωματούχους των FIFA/UEFA την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι αξιωματούχοι των FIFA/UEFA θέλουν να έχουν κατ’ ιδίαν ενημέρωση για να σχηματίσουν μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα για τους τομείς της διαιτησίας, της «ορθής διακυβέρνησης», της οικονομικής διαχείρισης, της βίας και των δηλώσεων παραγόντων που πυροδοτούν ένταση.

Καθοριστική θεωρείται η συνάντηση που θα γίνει αύριο, επίσης στην έδρα της UEFA, στην οποία έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε αυτή τη συνάντηση οι υπερεθνικές συνομοσπονδίες αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 2/12 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της «Επιτροπής Καθοδήγησης» στην οποία θα μετείχαν τόσο ο κ. Χούμπελ όσο και άλλοι τρεις εκπρόσωποι των FIFA/UEFA λόγω «των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, καθώς και των περιστατικών κατά του υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνων κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού».

Εκτοτε κυκλοφόρησαν αρκετά και αντικρουόμενα σενάρια σχετικά με το πώς σκέπτονται οι διεθνείς επιτηρητές να αντιμετωπίσουν το «ελληνικό ζήτημα», από αυστηρότερη επιτήρηση έως πρόωρη αποχώρηση. Μιλώντας στο Open ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι η διεθνής επιτήρηση θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

• Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ σχετικά με τον νέο νόμο που μειώνει από 45% σε 22% τη φορολογία στα συμβόλαια που υπογράφουν οι ΑΑΕ με αθλητές, εκφράζοντας «τη μεγάλη ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία της πολιτείας να υλοποιήσει ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή