Νέο νομοσχέδιο τακτοποίησης των αθλητικών διατάξεων

Νέο νομοσχέδιο τακτοποίησης των αθλητικών διατάξεων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την ψήφιση του προηγούμενου νόμου, που αφορούσε την κύρωση της συνθήκης Macolin για τους χειραγωγημένους αγώνες και περιείχε διατάξεις για την καταπολέμηση της βίας καθώς και προϋποθέσεις εκλογής και περιορισμούς στις θητείες των μελών των Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών, το αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο ανακοίνωσε την έναρξη για την κατάρτιση του επόμενου.

Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα επιχειρηθεί η κωδικοποίηση όλων των διατάξεων, που υπάρχουν σε διάσπαρτα νομοθετήματα από το 1999 έως σήμερα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει επί Στ. Κοντονή στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού. Το νομοσχέδιο βγήκε σε διαβούλευση, όμως κατά τη διάρκειά της έγινε ανασχηματισμός, στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού διο-ρίστηκε ο Γ. Βασιλειάδης, ο οποίος πήρε πίσω το νομοσχέδιο και δεν το κατέθεσε ποτέ.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει: «Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες κατάρτισης νέου νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό και την κωδικοποίηση των σχετικών αθλητικών διατάξεων, ανατρέχοντας έως και μία 20ετία πίσω, από τον νόμο του 1999. Νομοσχέδιο για ένα σύγχρονο αθλητικό πλαίσιο, που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής, αλλά και στις νέες τεχνολογίες. Καλούμε όλη την αθλητική οικογένεια να ανταποκριθεί με τη συμμετοχή της στον ανοιχτό διάλογο. Στόχος μας είναι να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Μαζί θα διαμορφώσουμε το νέο εθνικό αθλητικό περιβάλλον, στο πλαίσιο της κοινωνίας των αθλητών αλλά και των φιλάθλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή