Να ξορκίσει… το Βελιγράδι μέσω Γιουρόπα

Να ξορκίσει… το Βελιγράδι μέσω Γιουρόπα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμα τελικός. Οχι στα λόγια, αλλά στην κυριολεξία, καθώς ο Ολυμπιακός το βράδυ παίζει στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα την ευρωπαϊκή του παρουσία. Σε μια πορεία περίεργη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και στον τρόπο που οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε, στην 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, να διεκδικήσει σε μια ζαριά τη συνέχιση του ευρωπαϊκού του ταξιδιού, μέσω του Γιουρόπα.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε σήμερα να κυνηγά περισσότερα από την 3η θέση, αν είχε σταθεί πιο τυχερός σε κάποια ματς, αλλά και αν ήταν πιο ουσιαστικός σε κάποια άλλα. Ομως ποδόσφαιρο με τα «αν» δεν παίζεται και εδώ που έχει φτάσει πλέον ο Ολυμπιακός δεν υπάρχουν υποθέσεις, αλλά μόνο η πραγματικότητα. Με νίκη –στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη» καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν– βγαίνει 3ος, που ήταν ο ρεαλιστικός του στόχος από την ημέρα που έγινε η κλήρωση, με ήττα αποχαιρετά οριστικά τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πίεση, αλλά όπως είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αυτός δεν είναι ο πρώτος «τελικός» που δίνει φέτος η ομάδα του και σίγουρα δεν θα είναι και ο τελευταίος. «Εχουμε παίξει σε αρκετούς τελικούς μέχρι σήμερα. Είναι καλό για την ιστορία μας. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε τελικούς. Οπως με Πλζεν, Μπασάκσεχιρ, Κρασνοντάρ ή και ΠΑΟΚ. Μας αρέσουν αυτά τα παιχνίδια. Εχουμε την υποχρέωση απέναντι τόσο στον σύλλογο αλλά και προς τους φιλάθλους και θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός, που στη συνέχεια εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός στο τέλος της βραδιάς θα πανηγυρίσει την πρόκριση: «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η ομάδα μας έχει την ικανότητα να προκριθεί, το έχουμε αποδείξει σε όλα τα παιχνίδια εκτός από αυτό με την Μπάγερν στο Μόναχο, καθώς από λεπτομέρειες δεν έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς».

Οσον αφορά την 11άδα, η απουσία του Βαλμπουενά, αναγκάζει τον Μαρτίνς να προσανατολιστεί στο 4-3-3 με τους Καμαρά, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη στα χαφ. Στην άμυνα ο Αβράαμ Παπαδόπουλος θα είναι ο παρτενέρ του Σεμέδο, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν ερωτήματα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα, ο Τσιμίκας και ο Ομάρ στα άκρα της άμυνας, Ποντένσε και Μασούρας στα πλάγια και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπάγερν υποδέχεται την Τότεναμ, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή