Τεράστια πρόκριση της Αταλάντα στο Ντόνετσκ

Τεράστια πρόκριση της Αταλάντα στο Ντόνετσκ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δύο τελευταίες θέσεις για την κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την προσεχή Δευτέρα καπάρωσαν χθες το βράδυ η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αταλάντα, καθώς έπεσε η αυλαία της φάσης των ομίλων με κάποια συναρπαστικά παιχνίδια.

Η Αταλάντα μπήκε στον όμιλο με τρεις ήττες, αλλά με εντυπωσιακό ντεμεράζ ολοκλήρωσε την κούρσα με επτά πόντους, θριαμβεύοντας με 3-0, στο αποφασιστικό ματς στην Ουκρανία, της Σαχτάρ με σκόρερ τους Καστάνιε, Πάσαλιτς και Γκόσενς, για να τερματίσει πίσω μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ντόνετσκ θα μπει στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Ντιναμό, που συνετρίβη 4-1 στο Ζάγκρεμπ από τη Σίτι με χατ τρικ του Γκαμπριέλ Ζεζούς, μένει… Κροατία.

Η Ατλέτικο είχε ευκολότερο έργο φιλοξενώντας την ουραγό του ομίλου της, Λοκομοτίβ Μόσχας, και ξεπέρασε την πρόσφατη κακή φόρμα της επικρατώντας με 2-0 στη Μαδρίτη, χάρη στα τέρματα των Ζοάο Φέλιξ και Φελίπε. Τρίτη τερμάτισε η Λεβερκούζεν, που έχασε 2-0 στη Γερμανία από τη Γιουβέντους, με τα γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκονσάλο Ιγουαΐν.

Πρόκριση και για την Κλαμπ Μπριζ, αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας εκτός την Γκαλατασαράι. Οι Βέλγοι ηττήθηκαν στην έδρα τους με 3-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κρατήθηκαν μπροστά από τους Τούρκους, που συνετρίβησαν με 5-0 στο Παρίσι.

Γκατούζο αντί Αντσελότι

Τι κι αν έφερε με άνεση τη Νάπολι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ… Ο Κάρλο Αντσελότι είδε χθες την πόρτα της εξόδου από το Σαν Πάολο, μετά σχεδόν ενάμιση χρόνο στην τεχνική ηγεσία των «παρτενοπέι». Ο έμπειρος τεχνικός βρέθηκε στη μέση της διένεξης της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές και με δεδομένη τη μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα, η Νάπολι τον άφησε χωρίς δουλειά και συμφώνησε με έναν ακόμη πρώην προπονητή της Μίλαν (αλλά και του ΟΦΗ), τον Τζενάρο Γκατούζο. Οσο για τον κ. Αντσελότι, θα επιστρέψει πιθανότατα στο Λονδίνο, αφού οκτώμισι χρόνια από όταν άφησε την Τσέλσι φέρονται να τον διεκδικούν Αρσεναλ και Γουέστ Χαμ.

Μπορεί η Ιντερ να κλώτσησε σπουδαία ευκαιρία για πρόκριση, αλλά δεν φαίνεται να ενοχλούνται και τόσο στο Μιλάνο, κι αυτό διότι φέτος ο μεγάλος στόχος είναι η ανάκτηση του Σκουντέτο, στο οποίο θέλουν να επικεντρωθούν όλοι.

Μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του εις βάρος του διερμηνέα την προηγούμενη μέρα εμφανίστηκε προχθές ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ. Οταν πια το άγχος της πρόκρισης είχε φύγει, με το καθαρό 2-0 εις βάρος της Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ, ο Γερμανός προπονητής ζήτησε συγγνώμη για το χυδαίο σχόλιό του κατά του διερμηνέα από τα αγγλικά στα γερμανικά, όταν θεώρησε ότι δεν μετέφραζε σωστά τις δηλώσεις του Τζόρνταν Χέντερσον. «Συγγνώμη, ήμουν ηλίθιος», παραδέχθηκε με τον γνωστό αυθόρμητο τρόπο του ο τεχνικός των «ρεντς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή