Κλήρωση με «αγκάθια» για τον ΠΑΟΚ

Κλήρωση με «αγκάθια» για τον ΠΑΟΚ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άλλους και όχι στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ έπεσαν τα… φλουριά στην  κλήρωση της φάσης των «16» του Κυπέλλου.

Ο κάτοχος του τροπαίου βρίσκει στον δρόμο του το πιο ψηλό εμπόδιο από τους άλλους «μεγάλους» και για να προκριθεί στην προημιτελική φάση ώστε να υπερασπιστεί τον  τίτλο του, θα πρέπει να αποκλείσει τον ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και μπορούν να αποδειχθούν «αγκάθι» για οποιονδήποτε τους υποτιμήσει. Ειδικά στην έδρα τους είναι πολύ ισχυροί, μετρώντας εκεί έξι νίκες και μόλις μία ήττα (κατά σύμπτωση από τον ΠΑΟΚ) σε εφτά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 1.

Με εξαίρεση τον Αρη που αντιμετωπίζει την Ξάνθη, οι άλλοι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου έπεσαν στα μαλακά: ο Ολυμπιακός με την Καλαμάτα, ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Και ήταν λογικό να συμβεί αυτό, καθώς ήταν όλοι τους στο γκρουπ των ισχυρών, οπότε είχε αποκλειστεί η πιθανότητα να προκύψει ντέρμπι.

Η οκτάδα των ισχυρών σχηματίστηκε ανάλογα με την κατάταξη στο περυσινό πρωτάθλημα. Οι πέντε πρώτοι της βαθμολογίας (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Αρης) έφτασαν στη φάση των «16» χωρίς αγώνα, ενώ οι άλλοι τρεις του γκρουπ των ισχυρών (Παναθηναϊκός, Λαμία, Πανιώνιος) αγωνίστηκαν στη φάση των «32».

Τα οκτώ ζευγάρια: Βόλος – Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ, Καλαμάτα – Ολυμπιακός, ΟΦΗ – ΠΑΟΚ, Τρίκαλα – Λαμία, Ξάνθη – Αρης και Παναιτωλικός -Πανιώνιος. Οι αγώνες είναι διπλοί. Οι πρώτοι θα γίνουν στο τριήμερο 7-9 Ιανουαρίου στην έδρα των ομάδων που κληρώθηκαν γηπεδούχοι και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα, στο τριήμερο 14-16 Ιανουαρίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες θα ανακοινωθούν από την ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες.

Εντωμεταξύ, χωρίς αναταράξεις κύλησε και η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με μόνη σημαντική αλλαγή την είσοδο του Παναθηναϊκού στην εξάδα των πλέι οφ, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν, οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας για πρώτη φορά με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Περιμένουν και μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο, όχι όμως με τον Μπεργκ, καθώς διαψεύστηκαν άμεσα από την ΠΑΕ τα σχετικά σενάρια, με ορίζοντα το καλοκαίρι.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πέρασαν άνετα από Τρίπολη και Αγρίνιο με 5-0 και 3-0 αντίστοιχα, συνεχίζοντας τη χέρι χέρι πορεία τους προς τον τίτλο. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Γκιγιέρμε από τον Πασαλίδη, που θα τον κρατήσει ένα μήνα εκτός δράσης. Ο παίκτης του Αστέρα αποβλήθηκε και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την ενέργειά του.

Στο ντεμπούτο Παράσχου και Καρέρα, νικητής αναδείχθηκε ο δεύτερος: η ΑΕΚ νίκησε 1-0 στην Ξάνθη και εδραιώθηκε στην 3η θέση, πάνω από τον ΟΦΗ που πήρε εντυπωσιακή νίκη με 3-1 επί του Αρη στην  Κρήτη. Η ήττα αυτή έφερε αρκετές αναταράξεις και «επίσκεψη» των οπαδών του Αρη στην προπόνηση της ομάδας τους.

Ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 την ΑΕΛ στη Λάρισα και ξαναμπήκε σε τροχιά πλέι οφ, όπως και ο Βόλος που επικράτησε εντός έδρας με 2-1 του Πανιωνίου, ο οποίος προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να αντέξει. Εκτός από το παιχνίδι, οι «κυανέρυθροι» έχασαν και τον Αρτσε (ρήξη χιαστού) μέχρι το τέλος της περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή