«Κρας τεστ» για Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο

«Κρας τεστ» για Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «μάχη» της Κρήτης δεσπόζει στο πρόγραμμα της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, που θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, με πέντε αγώνες σήμερα και άλλους δύο αύριο. Το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό δεν κρίνει, βέβαια, κάτι σημαντικό στη μάχη του τίτλου που εδώ και πολύ καιρό έχει εξελιχθεί σε υπόθεση μόνο δύο ομάδων, αλλά δεν παύει να είναι το πιο ενδιαφέρον αγωνιστικά: είναι και οι δύο τους στην πρώτη εξάδα, πολύ κοντά στη βαθμολογία, έχουν τους ίδιους στόχους και τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις τους, ειδικά στο Ηράκλειο, είναι συναρπαστικές, με πολλά γκολ, συγκινήσεις και ανατροπές. Στον α΄ γύρο οι Κρητικοί έκαναν σπουδαία εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, νίκησαν 3-1 τους «πράσινους» και επιβεβαίωσαν ότι έχουν βρει τρόπο να έχουν το «πάνω χέρι» στα μεταξύ τους παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Ο νικητής της μονομαχίας θα εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα για τα πλέι οφ και ο χαμένος θα νιώσει πιο έντονα την πίεση από τις ομάδες που ακολουθούν.

Οι δύο πρωτοπόροι δεν έχουν πολύ ψηλά εμπόδια σ’ αυτή την αγωνιστική και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν να βαδίζουν χέρι χέρι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Λάρισα έχοντας φόρα από τις δύο εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες του επί του Παναιτωλικού με 3-0 και του Αστέρα Τρίπολης με 5-0, συν την επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα και την πρόκριση του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Το σημερινό θα είναι το τέταρτο παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» σε διάστημα μόλις 11 ημερών και η κούραση διόλου απίθανο να τους φέρει σε δύσκολη θέση, ειδικά αν υποτιμήσουν τον αντίπαλο στο άδειο (λόγω τιμωρίας) από φιλάθλους «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ΠΑΟΚ έχει τινάξει από πάνω του όλα εκείνα τα βαρίδια που έκαναν ντέρμπι όλα τα παιχνίδια του στην Αθήνα, ακόμα και κόντρα σε ομάδες πολύ πιο χαμηλής δυναμικότητας. Ο Πανιώνιος ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Βυθισμένος στα προβλήματά του, κάνει μεγάλη προσπάθεια για να σταθεί στην κατηγορία, απέχει πολύ από πρωτοπόρο της βαθμολογίας και δύσκολα θα τον απειλήσει στη Ν. Σμύρνη. Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ των 49 συνεχόμενων αήττητων αγώνων είναι στα… χαρτιά το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού, αλλά οφείλει να το επιβεβαιώσει και στην πράξη.

Πολύ καθαρό προβάδισμα έχει και η ΑΕΚ. Υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης που προέρχεται από το βαρύ 5-0 από τον Ολυμπιακό. Μεγάλο φαβορί είναι και η Ξάνθη, η οποία υποδέχεται τον ουραγό Παναιτωλικό, τη μόνη ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 που δεν έχει πετύχει ούτε μία νίκη στις πρώτες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Αρης ψάχνει νίκη-ανάσα απέναντι στον Βόλο στη Θεσσαλονίκη κι αν δεν την πάρει, πολύ πιθανό ο Μίκαελ Ενινγκ να αποτελέσει παρελθόν πριν καλά καλά γνωρίσει την πόλη! Ο Αρης έχει μόλις μία νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και η πίεση προς διοίκηση, παίκτες και προπονητή είναι ολοφάνερη. Πολύ ενδιαφέρον είναι και το παιχνίδι Ατρόμητος – Λαμία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από σημαντική νίκη στον Βόλο, αλλά η Λαμία είναι σε εξαιρετική κατάσταση από τότε που την ανέλαβε ο Μάντζιος κι ας έχασε από τον Παναθηναϊκό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (15η αγωνιστική): ΣΗΜΕΡΑ:17.00 Ξάνθη – Παναιτωλικός (ΕΡΤ), 17.15 Ολυμπιακός – Λάρισα (Novasports 2), 17.15 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός (Novasports 3), 19.30 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1), 19.30 Ατρόμητος – Λαμία (EΡT). ΠΕΜΠΤΗ: 17.15 Αρης – Βόλος (Novasports 2), 19.30 Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (Novasports 1).

Η βαθμολογία (14 αγώνες): Ολυμπιακός 34, ΠΑΟΚ 34, ΑΕΚ 24, ΟΦΗ 22, Παναθηναϊκός 20, Λάρισα 19, Ξάνθη 19, Αρης 18, Ατρόμητος 18, Λαμία 17, Βόλος 17, Αστέρας Τρίπολης 12, Πανιώνιος 6, Παναιτωλικός 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή