«Χτυπούσαν με σφυρί τον Τζήλο στο κεφάλι»

«Χτυπούσαν με σφυρί τον Τζήλο στο κεφάλι»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανακριτική διαδικασία της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του διεθνούς διαιτητή ποδοσφαίρου, Θανάση Τζήλου, που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2018, έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, ολοκλήρωσε η Α΄ τακτική ανακρίτρια Λάρισας, Μαρία Νέσση, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Δίκη στο Open».

Η δικογραφία θα χρεωθεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα κάνει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η ποινική δίωξη, που έχει ασκηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, στρέφεται εναντίον τεσσάρων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση κατά του διαιτητή, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που θα προκύψει ότι είχε συμμετοχή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δύο κατηγορούμενοι. Ο ένας απολογήθηκε στην ανακρίτρια και ο άλλος, κατά πληροφορίες, διέφυγε στο εξωτερικό. Τα στοιχεία των άλλων δύο κατηγορουμένων δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Θα εκδοθεί αντίγραφο της δικογραφίας και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δοθεί παραγγελία για συνέχιση της έρευνας, μέχρι να εντοπιστούν οι δύο άγνωστοι φερόμενοι ως δράστες.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί και ο εντοπισμός άλλων προσώπων που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί. Δηλαδή η έρευνα των Αρχών επεκτείνεται πέραν των τεσσάρων προσώπων που είχαν εντοπιστεί αρχικά. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι διεθνής διαιτητής δέχθηκε χτυπήματα από τους δράστες με σφυρί και με κλωτσιές.

Προηγουμένως, οι δράστες έσπασαν με σφυρί το τζάμι της πόρτας του οδηγού του αυτοκινήτου και έσυραν τον Τζήλο στο οδόστρωμα, όπου του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, ενώ ο ένας από τους δράστες τον χτυπούσε με το σφυρί στο κεφάλι και στο δεξί γόνατο. Τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και διέφυγαν.

Στην κατάθεσή του ο Θανάσης Τζήλος αναφέρει ότι ουδέποτε δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και δεν είχε αντιδικία με κανέναν τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επίθεση εις βάρος του σχετίζεται με την ιδιότητά του ως διαιτητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή