Παναθηναϊκός: Τον «πλήγωσε» ξανά η αδυναμία του στο γκολ

Παναθηναϊκός: Τον «πλήγωσε» ξανά η αδυναμία του στο γκολ

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταθέτοντας ψυχή και… φανέλα ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον ΟΦΗ, κόντρα στη ροή του σημαντικότερου ματς της 15ης αγωνιστικής, κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Γεντί Κουλέ», κάτι που σίγουρα δεν τον αφήνει ικανοποιημένο με βάση την απόδοση των δύο ομάδων.

Στο άδειο –λόγω τιμωρίας– «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι καταιγιστικός, επικρατώντας με 4-1 της ΑΕΛ, βάζοντας μάλιστα όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, κράτησε το 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, πετυχαίνοντας το 2 στα 2 με τον Καρέρα στον πάγκο της.

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1

Ηταν το πιο αμφίρροπο από τα χθεσινά ματς, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, καθώς και δοκάρι στο φάουλ του Δώνη στο 60΄. Ο ΟΦΗ, όμως, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ με τον Φιγκεϊρέδο στο 67΄. Τρία λεπτά μετά, οι «πράσινοι» έμειναν με 10 παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Σένκεφελντ, όμως δεν τα παράτησαν, με την προσπάθειά τους να ανταμείβεται στο 84΄ με πέναλτι του Μακέντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναμέτρηση υπήρξαν και δύο ορθώς ακυρωθέντα γκολ με VAR: ένα του Φιγκεϊρέδο στο 42΄ και ένα νωρίτερα, του Μακέντα, στο 29ο λεπτό, σε δύο ιδιαίτερα οριακές φάσεις.

Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1

Πάρτι χωρίς καλεσμένους στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να σκορπίζει με 4-1 την ΑΕΛ, αποδίδοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 9΄, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 11΄. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μασούρας πέτυχε δύο τέρματα σε ένα παιχνίδι. Στο 17΄ ο Σουντανί έκανε το 3-0, ενώ στο 35΄ ο Ελ Αραμπί το 4-0, φτάνοντας παράλληλα τα εννέα τέρματα στο πρωτάθλημα, που τον φέρνουν στην κορυφή του σχετικού πίνακα.

Η ΑΕΛ μείωσε με τον Ουάρντα στο 56ο λεπτό, έπειτα από λάθος του Σα, όμως ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του κάμπου ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει υψηλό πρόστιμο. Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 37 βαθμούς και θα γνωρίζει απόψε αν θα είναι μόνος στην κορυφή ή θα έχει ξανά «συγκάτοικο» τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπ. 2-1

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι, όμως τελικά στο τέλος χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Τσιντώτα (που ήρθε από τον πάγκο, καθώς ο Μπάρκας αντιμετώπισε πρόβλημα στη μέση) για να πάρει τη δεύτερη σερί νίκη της με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό ο Μάνταλος με εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λιβάγια έκανε το 2-0. Ο Φερνάντεθ μείωσε για τον Αστέρα στο 77΄, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε σημαντική ευκαιρία στο 88΄, με τον Τσιντώτα να «κρατάει» το τρίποντο για την Ενωση. 

Ατρόμητος – Λαμία 1-1

Δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία για τον Ατρόμητο με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του. Οι Περιστεριώτες, που προέρχονταν από το «διπλό» στη Λάρισα, είδαν τη Λαμία να προηγείται με τον Τουράμ στο 72ο λεπτό. Ομως ο Βέλλιος είπε και πάλι την τελευταία λέξη, καθώς στο 84΄ έφερε το ματς στα ίσα, σε ένα παιχνίδι που πάντως εύκολα θα ξεχαστεί.

Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0

Κακό ματς στα Πηγάδια, όπου Ξάνθη και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0. Οι γηπεδούχοι είναι χωρίς νίκη για τρία σερί ματς και δεύτερο με τον Παράσχο στον πάγκο, ενώ η ομάδα του Αγρινίου συνεχίζει να είναι στην τελευταία θέση, αγνοώντας το τρίποντο. Η εμβόλιμη 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα σε δύο γήπεδα. Στις 17.15 ο Αρης υποδέχεται τον Βόλο, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι προέρχονται από την ήττα στο Ηράκλειο με 3-1 και θέλουν τη νίκη για να βρουν την… ηρεμία τους. Αργότερα, στις 19.30, ο Πανιώνιος περιμένει στη Νέα Σμύρνη τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες και θέλουν να «κλέψουν» έστω τον βαθμό, όπως συνέβη στο ματς με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, για τον ΠΑΟΚ η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς θέλει να παραμείνει στην κορυφή, αλλά και να συνεχίσει το αήττητο σερί.

Συνοπτικά τα χθεσινά αποτελέσματα: Ξάνθη – Παναιτωλικός 0-0, Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1, ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1, ΑΕΚ – Αστέρας Τριπ. 2-1, Ατρόμητος – Λαμία 1-1. Σήμερα: Αρης – Βόλος (17.15 Novasports2), Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (19.30 Novasports1).

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 37, ΠΑΟΚ 34 (14 αγ.), ΑΕΚ 27, ΟΦΗ 23, Παναθηναϊκός 21, Ξάνθη 20, Ατρόμητος 19, ΑΕΛ 19, Αρης 18 (14 αγ.), Λαμία 18, Βόλος 17 (14 αγ.), Αστέρας Τρίπολης 12, Πανιώνιος 6 (14 αγ.), Παναιτωλικός 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή