Ευρωλίγκα: Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ο ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ο ΠΑΟ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επίλογος του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τη Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετος με την καλή αρχή που είχε και στα δύο ημίχρονα και η «ομάδα του λαού» υποχρέωσε τους «πράσινους» στην έκτη ήττα τους (88-79), ύστερα από 15 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα. Το οφθαλμοφανές πρόβλημα του ΠΑΟ είναι στις θέσεις των ψηλών, όταν δεν μπορεί να πάρει πόντους, κυρίως από τη θέση του σέντερ, και να «ακουμπήσει» την μπάλα κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Από τρεις Αμερικανούς παίκτες, Τζόνσον, Μπράουν και Ουάιλι και Μπεντίλ, ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει, σχεδόν, τίποτα και αν θέλει να προχωρήσει με μεγαλύτερη βεβαιότητα στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, χρειάζεται τουλάχιστον μια αλλαγή ξένου για τη θέση του σέντερ, καθώς μόνο το… φιλότιμο του Παπαγιάννη δεν είναι αρκετό.

H ιδανική αρχή του Παναθηναϊκού στην «πύρινη» ατμόσφαιρα της έδρας της Μακάμπι (χωρίς καπνογόνα και κροτίδες) διήρκεσε 15 λεπτά και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με διαφορά 18 πόντων (13-31), διότι έπαιξαν επιθετική άμυνα στα όρια της γραμμής του τρίποντου, εξασφάλισαν τα αμυντικά ριμπάουντ, «διάβαζαν» τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων, βρίσκοντας αμαρκάριστα σουτ κυρίως με Παπαπέτρου και Τόμας που τελείωναν εύστοχα τις φάσεις. Η αντίδραση της Μακάμπι ήταν αναμενόμενη. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ανέβασαν τον ρυθμό τους, κυρίως στην επίθεση, κέρδισαν 10 επιθετικά ριμπάουντ (συνολικά 21 στο ματς!) και «ροκάνισαν» τη διαφορά, με πρωταγωνιστή τον «δικό» μας, ομογενή Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Οι γηπεδούχοι περιόρισαν τη δημιουργία παιχνιδιού από τον Καλάθη και στην επίθεσή τους «έτρεξαν» επιμέρους σκορ 30-17 στο δεύτερο δεκάλεπτο (43-36), παρά την κατάχρηση τριπόντων (7/22). Οι «πράσινοι» άρχισαν και πάλι καλύτερα από τη Μακάμπι στην τρίτη περίοδο, χάρις στο επιθετικό κρεσέντο των Τόμας και Παπαπέτρου και διατήρησαν ένα σταθερό προβάδισμα. Θα ήταν, όμως, κόντρα στη λογική για κάθε φιλοξενούμενη ομάδα της Μακάμπι να νικήσει από την επιθετική ευστοχία της, όταν οι γηπεδούχοι ανακτούν το μομέντουμ της αναμέτρησης. Με πιεστική άμυνα (δέχτηκε 10 πόντους) και μεγάλα, εύστοχα σουτ του Ουίλμπεκιν, προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ (79-77 στο 5΄30΄΄) και δεν έδωσε άλλη ευκαιρία στον αντίπαλό της που κατέρρευσε στα τελευταία τρία λεπτά.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπράιαντ 9 (1), Ουίλμπεκιν 23 (4), Εϊσι 8, Καλογιάρο 3 (1), Χάντερ 15, Αβντιγα 7 (1), Ντόρσεϊ 16 (3),  Τζ. Κοέν 5 (1), Ζούσμαν 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 24 (1), Ράις 5 (1), Παπαγιάννης 7, Παπαπέτρου 17, Βουγιούκας, Τζόνσον 3 (1), Μπράουν, Φρεντέτ 7 (1), Καλάθης 8, Ουάλι 4, Μήτογλου 4. 

• Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε και από Ζενίτ 81-84 με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και δείχνει ότι σύντομα θα έχει εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή