Πόλο: «Φοβεροί» οι Νέοι μπήκαν στον τελικό

Πόλο: «Φοβεροί» οι Νέοι μπήκαν στον τελικό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… κεκτημένα θα υπερασπιστεί σήμερα η εθνική ομάδα πόλο των νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κουβέιτ. Οι διεθνείς μας νίκησαν την Κροατία με 15-6, και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία (17.00). Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-3, 5-0, 2-1.

Με άμυνα για σεμινάριο και με επίθεση αντάξια πρωταθλητών κόσμου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκαν στην πισίνα του Κουβέιτ με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον τελικό. Κι ας μην είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται κοντά τους ο προπονητής τους Τεό Λοράντος, ο οποίος επειδή ήταν τιμωρημένος παρακολούθησε την αναμέτρηση από την εξέδρα. Με τις οδηγίες του Νίκου Καραμάνη, η Εθνική κυριάρχησε από την αρχή της αναμέτρησης της Κροατίας, προηγήθηκε με 4-2 και διατήρησε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (8-5). Ανάλογη ήταν η συνέχεια και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Οι Κροάτες δεν μπορούσαν να βρουν λύση απέναντι στην καλά οργανωμένη ελληνική άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έμειναν χωρίς γκολ για 16 λεπτά.

Σήμερα, τα «γαλανόλευκα δελφίνια» θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία. Οι Σέρβοι υπερίσχυσαν της Ιταλίας με 9-7. Θα είναι η πέμπτη φορά που η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο σε τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων (-20 ετών). Στις 17.00 η νέα γενιά του ελληνικού πόλο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Μια πρωτιά που είχε κατακτήσει η αντίστοιχη ομάδα μας το 2017 στη διοργάνωση του Βελιγραδίου και το 2001 στο Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης.    

• Η εθνική ομάδα των γυναικών ηττήθη στο πρώτο από τα φιλικά παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (12-26 Ιανουαρίου). Οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση έχασαν από την Κίνα με 4-11 (1-3, 0-3, 2-3, 1-2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή