Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Ολυμπιακό

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Ολυμπιακό

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματά του εντός και εκτός γηπέδων είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» από το βράδυ της Κυριακής έχουν εξαπολύσει επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με αφορμή το γκολ του Σουντανί που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, παρά τη χρήση του VAR. Οι αιτίες, βέβαια, για τις αντιδράσεις είναι βαθύτερες από μία και μόνη φάση, καθώς στην πλατεία Αλεξάνδρας τονίζουν ότι από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζεται εχθρικά τόσο από την ΚΕΔ όσο και από την ηγεσία της ΕΠΟ. Χθες, ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, κατέθεσε μήνυση κατά των πέντε διαιτητών της αναμέτρησης με τον Βόλο, για «κακουργηματική αθέμιτη επιρροή σε αθλητικό αγώνα και επίτευξη αλλοίωσης αποτελέσματος αθλητικής συνάντησης, η οποία περαιτέρω περιλαμβάνεται και σε στοιχηματική διοργάνωση».

Η αρχή έγινε με το σφύριγμα της λήξης στον Βόλο, καθώς με προσωπική του δήλωση ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε στους κ. Σαββίδη, Καλπαζίδη, Πανόπουλο, Μπέο, Γραμμένο και Περέιρα, τους οποίους αποκάλεσε «ποδοσφαιρικά περιττώματα» και κάλεσε την UEFA να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αλλάξει τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κλείνοντας, άφησε (για δεύτερη φορά φέτος) ξεκάθαρες αιχμές ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα, «ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτή την κωμωδία».

Χθες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στη μετωπική της επίθεση, καθώς με επιστολή που έστειλε στην ΚΕΔ και η οποία κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ και στον Χέρμπερτ Χούμπελ, ζήτησε τη δημοσίευση των συνομιλιών ανάμεσα στον διαιτητή Φωτιά και στο VAR τη στιγμή της επίμαχης φάσης. Στην επιστολή γίνεται λόγος για «χειρουργικής ακρίβειας αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος του Ολυμπιακού», ενώ καταλήγει ότι σε περίπτωση που το αίτημα δεν γίνει δεκτό, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά κατά της ΚΕΔ.

Την ίδια στιγμή, σε ανάρτησή του στα social media, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, στάθηκε στο  έλλειμμα εκπαίδευσης των χρηστών του συστήματος VAR, υπογραμμίζοντας ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αναδείξει τα προβλήματα στη χρήση του πριν από την έναρξη της σεζόν. Τέλος, υπήρξε και η διαρροή ότι ο Ολυμπιακός θα ζητήσει την επανάληψη του αγώνα με τον Βόλο, εξαιτίας της καθαρής αλλοίωσης του αποτελέσματος. Στο τελευταίο κομμάτι απάντησε ο Βόλος, επισημαίνοντας ότι «συμφωνεί να γίνει ξανά το ματς, αρκεί το ίδιο να γίνει με αγώνες όπου τα διαιτητικά “εγκλήματα” ευνόησαν τον Ολυμπιακό και κάποια του χάρισαν τίτλους».

• H ΚΕΔ αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και VAR του αγώνα Βόλου – Ολυμπιακού (δεν κατονομάζει ούτε τον αγώνα ούτε τους διαιτητές), θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν από την ΚΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή