Αυτό το πρωτάθλημα ούτε η… Λίβερπουλ δεν το χάνει

Αυτό το πρωτάθλημα ούτε η… Λίβερπουλ δεν το χάνει

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εξωπραγματικό για τα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ ρεκόρ των 18 νικών και μιας ισοπαλίας στον πρώτο γύρο (19 αγώνες) της αήττητης πρωτοπόρου Λίβερπουλ φέρνει την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πολύ κοντά πια στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος εδώ και 30 χρόνια, αφού και όλες μαζί οι ατυχίες που της στέρησαν τον τίτλο να προηγούμενα χρόνια μοιάζουν ανίκανες να ανακόψουν την πορεία των «ρεντς» προς το φευγαλέο όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς οπαδών του συλλόγου.

Προχθές ξεπέρασε (1-0) και το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Γουλβς με γκολ του υπερπολύτιμου φέτος Σαντιό Μανέ, που κατακυρώθηκε χάρη στον βιντεοδιαιτητή. Το VAR απένειμε δικαιοσύνη και στην περίπτωση τέρματος των «Λύκων» ακυρώνοντάς το.

Η Λίβερπουλ πλέον καλπάζει μόνη της στην κούρσα του πρωταθλήματος και χρειάζεται 14 νίκες στις υπόλοιπες 19 αναμετρήσεις της ώστε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Η διαφορά των 13 βαθμών από τη Λέστερ (την οποία συνέτριψε την περασμένη Πέμπτη με 4-0 εκτός έδρας) και των 14 από τη Σίτι, έχοντας κι έναν αγώνα επιπλέον να παίξει, δείχνουν ότι πλέον η κούρσα γίνεται μόνο για τον δεύτερο.

Οσο για την επικείμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, Αρσεναλ, υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα στην έδρα της σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε να συμβεί ούτε λίγο ούτε πολύ 60 έτη. Τελευταίος εκπορθητής του «Εμιρεϊτς» ήταν την Κυριακή η Τσέλσι με 2-1, σε ένα δραματικό παιχνίδι στο ντεμπούτο του Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Πλέον η 12η στη βαθμολογία Αρσεναλ είναι πολύ πιο κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού (έξι πόντους) παρά στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, από όπου απέχει 11 βαθμούς. Ωστόσο, στην Αγγλία θεωρούν ότι κάποια θετικά δείγματα που εντοπίστηκαν στην πρεμιέρα του Αρτέτα αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

Οσο για την επίσης λονδρέζικη Γουέστ Χαμ, ο Χιλιανός προπονητής Μανουέλ Πελεγρίνι είδε την πόρτα της εξόδου και ο Ντέιβιντ Μόιες επέστρεψε για να σώσει, όπως και πρόπερσι, την ομάδα που είναι ένα βαθμό πάνω από τον υποβιβασμό.

Βορειότερα, στο ντέρμπι του μίσους της Γλασκώβης, οι Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ νίκησαν με 2-1 τη Σέλτικ, μειώνοντας στους δύο βαθμούς την απόσταση από τους πρωτοπόρους καθολικούς, τους οποίους νίκησαν για πρώτη φορά στην έδρα τους εδώ και μία δεκαετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή