Σκέψεις για παράκαμψη των Ελλήνων διαιτητών

Σκέψεις για παράκαμψη των Ελλήνων διαιτητών

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση συνάντηση με την ΚΕΔ θα επιδιώξει να έχει αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ 1 αποτελούμενη από τους Μηνά Λυσάνδρου, Ηλία Πουρσανίδη και Γιώργο Μποροβήλο, προκειμένου να ζητηθεί η διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους, όμως η διεξαγωγή της είναι στον αέρα λόγω των κωλυμάτων που έστειλαν ομαδικά οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της πρώτης κατηγορίας, διαμαρτυρόμενοι για τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί εναντίον τους, τις επιθέσεις και τις δυσφημιστικές δηλώσεις παραγόντων.

Τα κωλύματα των διαιτητών διαρκούν έως τις 17 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι αν η απόφασή τους διατηρηθεί δεν θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 17ης και της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, αλλά και οι αγώνες του Κυπέλλου που έχουν προγραμματιστεί ενδιάμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των ιδιοκτητών των ΠΑΕ στη συνάντηση με την ΚΕΔ δεν αποκλείεται να ζητήσει τον ορισμό αλλοδαπών διαιτητών σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, κάτι που έχει αντικειμενικές δυσκολίες.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. συζητήθηκε το θέμα των μηνύσεων κατά των διαιτητών. Ο Βόλος ενημέρωσε πως δεν έχουν γίνει από τη δική του πλευρά μηνύσεις προς τους διαιτητές του αγώνα Βόλος – Παναθηναϊκός, αλλά από την πλευρά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος δήλωσε ότι θα τις αποσύρει. Αντιθέτως, η ΑΕΛ τόνισε πως δεν προτίθεται να αποσύρει τη μήνυση που έχει γίνει στον διαιτητή Κομίνη για τον αγώνα ΑΕΛ – ΟΦΗ, ενώ, όσον αφορά τον Ολυμπιακό, μεταφέρθηκε ότι οι μηνύσεις στους διαιτητές του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός δεν έχουν γίνει από την ΠΑΕ, αλλά από τον επίτιμο πρόεδρό της Σάββα Θεοδωρίδη.

Από το Δ.Σ. απουσίασαν ο Ολυμπιακός και η Λαμία. 

H ανακοίνωση του συνεταιρισμού αναφέρει ότι:

α) Η 17η αγωνιστική πρέπει να διεξαχθεί κανονικά και η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων, όπως αυτοί έχουν οριστεί.

β) Είναι αυτονόητο και σαφές ότι καταδικάζεται κάθε μορφή βίας ή απειλής κατά διαιτητών, από όπου κι αν προέρχεται.

γ) Να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο Διαδίκτυο, αφετέρου δε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών.

δ) Θα συζητηθεί με την ΚΕΔ/ΕΠΟ στην κρίση της οποίας θα εναπόκειται αν πρέπει να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των διαιτητών.

ε) Τα παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με εξαίρεση την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά διαιτητών.

Για «μπάχαλο άνευ προηγουμένου» και για «Grexit προκειμένου να φτιάξει το ποδόσφαιρο» έκανε λόγο ο Γιώργος Μποροβήλος και πρόσθεσε: «Σας λέω κατηγορηματικά ότι θα κάνουμε κάθε ενέργεια έτσι ώστε να έχουμε αγωνιστική. Εμείς να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μία ημέρα. Δεν μπορεί να σταματήσει το πρωτάθλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή