Θρίλερ στην εκπνοή του 2019

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν μπει το 2020, η 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, βρισκόταν στον «αέρα», καθώς αναμενόταν η απόφαση μέσω ψηφοφορίας των διαιτητών και των βοηθών της πρώτης κατηγορίας.

Είχε προηγηθεί σχεδόν τετράωρη συνάντηση στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ, παρουσία του Β. Γραμμένου, της αποτελούμενης από τους Μ. Λυσάνδρου, Γ. Μποροβήλο και Ηλ. Πουρσανίδη αντιπροσωπείας της Σούπερ Λιγκ 1, του προέδρου της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα και των εκπροσώπων των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Θ. Τζήλου, Π. Ζαχαριάδη, Τ. Παπαπέτρου, Μ. Καρσιώτη και Χρ. Μπαλτά.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της Σούπερ Λιγκ 1 με στόχο να αρθεί η απόφαση των διαιτητών για αποχή λόγω των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί εναντίον τους, τις επιθέσεις και τις δυσφημιστικές δηλώσεις παραγόντων, η οποία (η αποχή) εκφράστηκε με την υποβολή ομαδικών κωλυμάτων μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει τα παιχνίδια της 17ης και της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, αλλά και τους αγώνες του Κυπέλλου που έχουν προγραμματιστεί ενδιάμεσα.

Οι διαιτητές κατά τη διάρκεια της συνάντησης φέρεται να έθεσαν δύο βασικά αιτήματα προς τη Σούπερ Λιγκ 1, την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Πρώτον, να αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον τους, ήτοι του επίτιμου προέδρου του Ολυμπιακού Σ. Θεοδωρίδη κατά των διαιτητών του αγώνα Βόλου – Ολυμπιακού και του Αλ. Κούγια κατά του Λάμπρου, διαιτητή του περυσινού αγώνα Ξάνθης – ΑΕΛ, και στο εξής να υποβάλλονται μόνο αν υπάρχουν «επαρκή στοιχεία».

Δεύτερον, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εισαγωγή της γραμμής του οφσάιντ στο VAR και μέχρι να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της γραμμής του VAR να επιτραπεί στη Nova και στην ΕΡΤ να τους δείχνουν τη γραμμή του οφσάιντ από το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης και να λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Οσα ειπώθηκαν τέθηκαν σε γνώση των διαιτητών της κατηγορίας, οι οποίοι στη συνέχεια ψήφισαν για να αποφασίσουν. «Εγινε μια πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση. Ειπώθηκαν αρκετά πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει, σεβόμενος όμως τη διαδικασία που ακολουθεί το άτυπο όργανο των διαιτητών, θα ήθελα να μείνω σε αυτό, χωρίς να προκαταβάλω κάτι άλλο, που θα δυσχεράνει το έργο των διαιτητών», είπε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γραμμένος.

«Ηταν μια μακρά συνάντηση, ενώ υπήρξε και το κομμάτι που ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των διαιτητών. Επειδή εκκρεμεί η δική τους εσωτερική διαδικασία ως προς τις εξελίξεις, θα ήθελα να σεβαστώ αυτό που έχουν ορίσει ως τρόπο επικοινωνίας. Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αφού εκκρεμεί το τι οι ίδιοι εσωτερικά θα αποφασίσουν», τόνισε.

Στο προχθεσινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 1 αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο Διαδίκτυο και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή