Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκανε τα εύκολα δύσκολα η AEK, που μπορεί να νίκησε με 3-2 τη Λίτεξ Λόβετς, στο Νίκος Γκούμας, αλλά θα πρέπει να προβληματιστεί ιδαίτερα αφού αυτό το αποτέλεσμα δεν εξασφαλίζει τίποτα. H «Ενωση» θα πρέπει τώρα να φορέσει το καλό της κουστούμι για να πάει στον επαναληπτικό της Βουλγαρίας, εάν θέλει να είναι αυτή η ομάδα, που θα περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA. Οι Βούλγαροι έπαιξαν απλό και σωστό ποδόσφαιρο και δικαιολόγησαν απόλυτα με την απόδοσή τους (κυρίως στην επανάληψη) τις ανησυχίες του Φερνάντο Σάντος.

Το χθεσινό παιχνίδι έμοιαζε λίγο με… παραμύθι. H AEK έκανε το ιδανικότερο ξεκίνημα. Μόλις στο πρώτο λεπτό είχε δοκάρι με τον Βασίλη Τσάρτα, ο οποίος στο 10΄ ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι (ο Βούτοφ είχε ανατρέψει τον Πετκόφ). Επτά λετά αργότερα (17΄) ο Ζαγοράκης με πλασέ έκανε το 2-0 και στο 22΄ ο Κωνσταντινίδης με κεφαλιά το 3-0.

Από εκεί και μετά όλα άλλαξαν. Οι παίκτες δεν έδειχναν καμιά διάθεση για ποδόσφαιρο και άφηναν συνεχώς την εστία του Χιώτη ακάλυπτη. Αποκορύφωμα το τραγικό λάθος του Φερούζεμ, στο 29΄, που έδωσε την ευκαιρία στον Γιάνκοβιτς με πλασέ να μειώσει σε 3-1.

H AEK έδωσε αδικαιολόγητα στην επανάληψη αρκετό χώρο στους Βούλγαρους, οι οποίοι έγιναν αρκετές φορές απειλητικοί, με αποκορύφωμα τη φάση του 72΄ όταν ο Ρασίτα με πλασέ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη, κάνοντας το 3-2. O Σάντος αναγκάστηκε να περάσει σε διορθωτικές κινήσεις, μετά και την αναγκαστική αλλαγή του Τσάρτα. Οι αλλαγές του, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν συμμάζεψαν το κέντρο και δεν βελτίωσαν την κυκλοφορία της μπάλας. Αρκετά καλή η δαιτησία του Γερμανού Σταρκ, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Βούτοφ (10′), Κιρίλοφ (39′), Γιάνκοβιτς (65′), Μαλαδένης (66′), Γεωργέα(73′), Πατράσκου (75′), Φερούζεμ (85′).

AEK: Χιώτης, Ζήκος, Γκαμάρα, Φερούζεμ, Ζαγοράκης (55′ Κόλα), Κασάπης, Πετκόφ, Λάκης, Τσάρτας (51′ Μαλαδένης), Κωνσταντινίδης (66′ Γεωργέας), Νικολαΐδης.

ΛΙΤΕΞ: Βούτοφ, Γιόβοφ, Γιάνκοβιτς, Ζέλεφ (Πατράσκου), Ντιμιτρόφ, Ρασίτα, Μπορνοσούζοφ, Πετρόφ (60′ Νικόλοφ), Γιελένκοβιτς, Κιρίλοφ, Χιντιουάντ (83′ Μπογκτάνοφ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή