Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηττα-μαχαιριά από Φενέρ

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ηττα-μαχαιριά από Φενέρ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φενέρμπαχτσε «στένεψε» ακόμα περισσότερο τον δύσβατο δρόμο πρόκρισης του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, υποχρεώνοντάς τον στην τέταρτη εντός έδρας ήττα του (87-96) και πλέον η τουρκική ομάδα ισοβαθμεί με τους «ερυθρολεύκους» και έχει πλεονέκτημα, έχοντας τον αγώνα του δεύτερου γύρου στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν ήταν… Χίμκι και δεν αιφνιδιάστηκε από την «καταιγίδα» των «ερυθρολεύκων» που διήρκεσε πέντε λεπτά στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι επιφύλαξαν ένα ακόμα «σκωτσέζικο ντους» στους φιλάθλους τους που πήγαν μαζικά στο ΣΕΦ για πρώτη φορά, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, αλλά και για να αποθεώσουν τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη, που έγινε ο «βασιλιάς» των σκόρερ όλων των εποχών (4.157 πόντοι) με το τρίποντο (80-90) που πέτυχε στο 2΄ 39΄΄ πριν από τη λήξη. Οι νυν συμπαίκτες και οι προπονητές του, όμως, δεν βοήθησαν τον παίκτη που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του Ολυμπιακού, να συνδυάσει με νίκη της ομάδας το ιστορικό επίτευγμά του, ύστερα από συμμετοχή 14 σεζόν στην Ευρωλίγκα. 

Οι γηπεδούχοι είχαν αμυντική συνέπεια μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι τη λήξη του α΄ ημιχρόνου (40-52), δέχτηκαν δέκα τρίποντα χωρίς πίεση από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς σε 14 προσπάθειες. Το τρίποντο-μαχαιριά που πέτυχε ο πρώην πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας, κάτω από τη γραμμή του κέντρου και στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου (20-22), έδωσε το έναυσμα στη Φενέρ. Οι «ερυθρόλευκοι» και στη β΄ περίοδο δεν έδιναν βοήθειες στην περιφερειακή άμυνά τους και ειδικά στην αντιμετώπιση του διδύμου Σλούκα και Ντε Κολό, ο οποίος σταμάτησε στους 32 πόντους!

Η εξέλιξη του τρίτου δεκαλέπτου ήταν ακόμα χειρότερη για τον Ολυμπιακό, που είδε τη Φενέρ να προηγείται με διαφορά 19 πόντων, μέχρι το 23΄. Με σερί 19-4 η ελληνική ομάδα μείωσε μέχρι τους τέσσερις πόντους (61-65), χωρίς όμως και την ανάλογη συνέχεια για την ολική ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με 9-0 και σταμάτησαν την «καταιγίδα» των αντιπάλων τους, έχοντας προβάδισμα 13 πόντων στην αρχή της τελευταίας περιόδου, στην οποία η Φενέρ «κλείδωσε» τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρότσεστι 2, Μπάλντγουιν, Πολ 11 (1), Σπανούλης 14 (2), Τσέρι 10 (2), Μιλουντίνοβ 11, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 11 (2), Ρούμπιτ 4 , Ριντ 10.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βέστερμαν 6 (2), Μαχμούτογλου 8 (2), Κάλινιτς 6 (1), Σλούκας 14 (2), Ντε Κολό 32 (5), Ουίλιαμς 13 (1), Τόμας 2, Ντατόμε 15 (3).

• Ωρα… Καλίνινγκραντ θα σημάνει σήμερα (19.00) για τον Παναθηναϊκό, που ολοκληρώνει την πορεία του στον α΄ γύρο της Ευρωλίγκας με δύσκολη αποστολή κόντρα στην περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ. Ο Ρικ Πιτίνο απέκλεισε τον Ιαν Βουγιούκα από την αποστολή.

• H προτελευταία της βαθμολογίας Zαλγκίρις πέτυχε την έκπληξη στη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και νίκησε 73-68 τη Μακάμπι, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας συνέτριψε την Μπάγερν (93-63). Το σημερινό πρόγραμμα: Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα, Αναντόλου Εφές – Χίμκι, Βιλερμπάν – Ρεάλ, Βαλένθια – Αλμπα, Αρμάνι – Ζενίτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή