Σημασία έχει η λειτουργία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λογικό είναι να αισθάνονται απογόητευση οι Παναθηναϊκοί γιατί έμειναν στο 0-0 με την Πόρτο. Είχαν την αίσθηση και την αισιοδοξία ότι θα συνεχιζόταν το σερί των επιτυχιών στην απόρθητη Λεωφόρο, αλλά στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν σταθμίζονται εύκολα πάντα.

Ωστόσο, δεν μπορούν να έχουν παράπονα από την ομάδα τους οι φίλοι του τριφυλλιού, γιατί και σ’ αυτόν τον αγώνα, που αντικειμενικά ήταν δύσκολος, έπαιξε με σοβαρότητα και πειθαρχία και κυνήγησε με επιμονή το γκολ, που δεν ήλθε είτε από ατυχία είτε από έλλειψη ικανότητας στην τελική φάση.

Φυσιολογικό είναι κάποιοι παίκτες, όπως ο Ολιζαντέμπε, να μη έχουν πάντα την ίδια απόδοση κι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να παίζει ρόλο και η κόπωση από τα συνεχή παιγνίδια ή ακόμη και η ημέρα που θα βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής.

Σημασία έχει, κι αυτό σχετίζεται με τη συνέχεια, ότι ο Παναθηναϊκός λειτούργησε παραγωγικά και έβγαλε εκείνες τις ευκαιρίες που τον οδηγούσαν στο γκολ. Και όπως σωστά επεσήμανε ο Γιάννης Κυράστας, σε αυτήν τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές.

Αρα, όταν βρίσκεσαι δέκα φορές σε θέση βολής, άσχετα από την τελική κατάληξη, είναι αποδεικτικό ότι έχεις κάνει αυτό που πρέπει. Με άλλα λόγια, αν λειτουργήσει έτσι ο Παναθηναϊκός και στα προσεχή παιχνίδια, λογικά θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της πρεμιέρας στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Ετσι όπως εξελίσσεται το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με την πείρα που έχει αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, μπορεί μία ομάδα που έχει αγωνιστική πειθαρχία και ρεαλιστικούς προσανατολισμούς να πάρει βαθμούς και εκτός έδρας, και βέβαια να προκριθεί.

Εχει ήδη γίνει αποδεκτό ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί στον όμιλο και προφανές έτσι είναι, ωστόσο, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως όταν την αντιμετωπίζεις, παραδίδεις τα όπλα. Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει δείξει πως έχει τις αδυναμίες της, ακόμη και στο Μπερναμπέου.

Κατά συνέπεια περιμένει κανείς από τους μοναδικούς μας εκπρόσωπους στην κορυφαία διοργάνωση να παίξουν τολμηρά στο επόμενο παιχνίδι της Μαδρίτης και να το δουν σαν πρόκληση. Είναι σίγουρα καλύτερος ο Παναθηναϊκός από αρκετές ισπανικές ομάδες που έχουν κάνει ζημιές στη Ρεάλ μέσα στο επιβλητικό της γήπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή