Μεγάλο παιχνίδι, μικρό το βήμα

Μεγάλο παιχνίδι, μικρό το βήμα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί αυτός ο… χορταστικός ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς να πρόσφερε -σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του παιχνίδια- πλούσιο θέαμα χθες βράδυ στην κατάμεστη, από 25.000 οπαδούς του, Τούμπα και να πέτυχε τρία γκολ εις βάρος της πρωταθλήτριας Ολλανδίας, Αϊντχόβεν, δέχθηκε όμως δύο, με αποτέλεσμα η νίκη του με 3-2 να φαντάζει φτωχή, καθώς μένει ανοικτή η υπόθεση πρόκριση στη φάση των «16» του κυπέλλου UEFA. Αυτή ήταν η 50ή νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της (συμπλήρωσε 93 αγώνες), που όμως δεν τον ικανοποίησε, αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο των παικτών του στη ρεβάνς της 6ης Δεκεμβρίου στο «Φίλιπς Στάντιον». Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο… Είναι αξιοσημείωτο πως ο τεχνικός της Αϊντχόβεν, Ερικ Γκέρετς αιφνιδίασε με τις επιλογές του, κρατώντας στον πάγκο τους Κέζμαν και Μπρούκινγκ. Με τη σέντρα, ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ, περιορίζοντας τους Ολλανδούς σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα, στο 6΄ ο Οκκάς ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Φάμπνερ, αλλά ο Γάλλος διαιτητής, Μπρε έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. O ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Ντε Γιονκ στο 19΄, στην πρώτη τους επίθεση!

Το γκολ αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους και άρχισαν την αντεπίθεση για τη μεγάλη ανατροπή. Στο 35΄ ισοφάρισε ο Γιασεμής Γιασεμάκης και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιφεάνι Ουντέζε, μ’ ένα εντυπωσιακό σουτ έξω απ΄ την περιοχή, πανηγύρισε το 2-1.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 70΄ κατάφερε να πετύχει και τρίτο με σκόρερ και πάλι τον Γιασεμάκη. Εκεί που οι Ολλανδοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα, μείωσαν σε 3-2 με κεφαλιά του Μπρούκινγκ στο 80΄. O ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Νίκο Φρούσσο. Κίτρινη δέχθηκαν οι Αμπονσά και Φόγκελα.

ΠΑΟΚ: Τοχούργογλου, Μπορμπόκης, Κατσιαμπής, Ουντέζε, Αμπονσά, Καφές, Κωνσταντινίδης, Οκκάς, Γιασεμής, Λουτσιάνο (76΄ Τετράτζε), Γεωργιάδης (89΄ Φρούσσος).

Αϊντχόβεν: Βαντερέους, Οϊερ, Φαμπέρ, Χάιντσε, Νικιφόροφ, Φογκέλ, Φένεγκορ (80΄ Κέζμαν), Ντε Γιονγκ (63΄ Μπρούκινγκ), Λούσιους, Ρόμενταλ (59΄ Μπέγκελουντ), Μπουμά.

ΛΙΤΕΞ: Βούτοφ, Γιόβοφ, Γιάνκοβιτς, Ζέλεφ (Πατράσκου), Ντιμιτρόφ, Ρασίτα, Μπορνοσούζοφ, Πετρόφ (60′ Νικόλοφ), Γιελένκοβιτς, Κιρίλοφ, Χιντιουάντ (83′ Μπογκτάνοφ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή