«Εσβησε» η μηχανή του Αλέν Προστ

«Εσβησε» η μηχανή του Αλέν Προστ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο του Αλέν Προστ, να προσθέσει και την επιχειρηματική του επιτυχία ως ιδιοκτήτης ομάδας Φόρμουλα 1 στους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους που είχε ως αθλητής, έσβησε. H εταιρεία του κήρυξε πτώχευση μετά μια υπερβολικά δύσκολη χρονιά. Συγκέντρωσε μόλις τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα του 2001, ενώ τα χρέη φτάνουν τα 30,49 εκατομμύρια ευρώ (10,4 δισεκατομμύρια δραχμές).

Ο νικητής 51 γκραν πρι, γνωστός και ως «καθηγητής» εξαιτίας της αρτιότητάς του στο άθλημα, προσπάθησε να «γαλλοποιήσει» όλη την ομάδα του αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε γαλλικό αυτοκίνητο, γαλλική μηχανή, Γάλλο οδηγό και φυσικά… ήταν ο ίδιος ιδιοκτήτης. Από τις πίστες αποσύρθηκε το 1993 και το 1997 συμφώνησε να δίνει για τρία χρόνια μηχανές στην Peugeot. O οδηγός του Ολιβιέ Ρανί τραυματίστηκε την ίδια χρονιά στο Γκραν Πρι του Μόντρεαλ, με αποτέλεσμα να πάει ολόκληρη η χρονιά χαμένη. H αποτυχία συνεχίστηκε και τις επόμενες χρονιές, με αποκορύφωμα το 2000 όταν η ομάδα του Προστ δεν συγκέντρωσε κανέναν βαθμό. Το 2001 βρέθηκαν στην 9η θέση στους κατασκευαστές χάρη στη βοήθεια του Αλεζί, ο οποίος όμως στις 8 Αυγούστου αποχώρησε και πήγε στην Jordan. Για τους παρατηρητές του χώρου η αποχώρηση του Αλεζί ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Προστ δεν φημίζεται για τους καλούς του τρόπους στους συνεργάτες του, κάτι που είχε συνέπεια να φύγουν και οι χορηγοί.

Στα τέλη του περασμένου χρόνου, ο Βραζιλιάνος Πέντρο Ντινάζ αγόρασε το 40% της ομάδας, γεγονός που έδωσε μιαν οικονομική ανάσα στην επιχείρηση και ο Προστ έβαλε στα αυτοκίνητά του μηχανές Ferrari. Οι χορηγοί, όμως, δεν επέστρεψαν με αποτέλεσμα ο πρώην πιλότος να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Β Θετικός στην απαγορευμένη ουσία νανδρολόνη βρέθηκε ο Γιόζεπ Γκουαρντιόλα. Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα, που συνεχίζει την καριέρα του στην Μπρέσια, υποβλήθηκε στον σχετικό έλεγχο στις 21 Οκτωβρίου. Είναι ο τέταρτος από τα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που βρίσκεται θετικός στη συγκεκριμένη ουσία. Εχουν προηγηθεί οι Φρανκ ντε Μπουρ, Εντγκαρ Ντάβιντς και την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάαπ Σταμ.

Β Συγγνώμη ζήτησε η Ουρουγουάη από την Αυστραλία για το γεγονός ότι δεκάδες φίλαθλοί της προπηλάκισαν τον προπονητή και τους παίκτες της ποδοσφαιρικής της ομάδας κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Μοντεβιδέο. Ο πρέσβης της χώρας απέδωσε τα επεισόδια σε μια πολύ μικρή ομάδα χούλιγκαν.

ΠΑΛΗ: Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι Ελληνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελευθέρας, που διεξάγεται στη Σόφια. Από δύο νίκες πέτυχαν ο 3ος Ολυμπιονίκης, Αμ. Καρντάνοφ (54κ.) και οι Αρ. Αλεξανδρίδης (63κ.) και Αγ. Παπαβασιλείου (46κ.), ενώ δύο ήττες υπέστη η K. Τσιμπανάκου (56κ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή