Απουσίες, καιρός και… Αλέφαντος

Απουσίες, καιρός και… Αλέφαντος

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θεωρία, ο Ολυμπιακός έχει απόψε τον πρώτο λόγο στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή. Επειδή, όμως, ουκ ολίγες φορές η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη, οι ρεαλιστές ξέρουν κάλα πως μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο των παικτών του Τάκη Λεμονή με αντίπαλο την ομάδα του Νίκου Αλέφαντου. Θα συμφωνήσει κάποιος, αν συνδυάσει τα δεδομένα του αγώνα.

Πρώτον, στην Καισαριανή ηττήθηκε φέτος η AEK. Δεύτερον, ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει στους πρωταθλητές σκηνές από το έργο του αγώνα με το Αιγάλεω στον Κορυδαλλό, όπου το…. γήπεδο -βούρκος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει αγώνες, όχι μόνο A΄ Εθνικής, αλλά ούτε καν τοπικών πρωταθλημάτων.

Επειτα, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών -αδυνατούν να παίξουν οι Ελευθερόπουλος, Γεωργίου, Βενετίδης, Χούτος, Αντζας, Μπερμούντες, Οφορίκουε- απουσιάζει ο τιμωρημένος Ζε Ελίας, ενώ ο Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκεται στο όριο των κάρτων, μόλις μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και μέσα σε όλα αυτά, έχει προηγηθεί η ισοπαλία με την Ξάνθη και η υποχώρηση από την πρώτη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που σκόρπισαν «μαύρα σύννεφα» στον Πειραιά.

Στις προηγούμενες τρεις επισκέψεις του στην Καισαριανή, ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές, ενώ την περίοδο 1999-2000 έφερε ισοπαλία, η οποία στάθηκε αφορμή για την απομάκρυνση του Ιταλού, Αλμπέρτο Μπιγκόν. O Τάκης Λεμονής δεν σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη στην τελευταία στροφή πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων», που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα. Τερματοφύλακας θα είναι πάλι ο νεαρός Κλεόπας Γιάννου, αλλά στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να παίξουν οι Αμανατίδης, Κωστούλας (κατά της Ξάνθης χρησιμοποιήθηκαν οι Ανατολάκης και Αντζας). Στα άκρα θα είναι οι Κόντης (αριστερά), Πατσατζόγλου (δεξιά), αμυντικό χαφ ο Καρεμπέ, στο κέντρο οι Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης και στην επίθεση ο Αλεξανδρής με τον Αλβες. Να σημειωθεί πως χθες δεν προπονήθηκε ο Ζίζι Ρόμπερτς, λόγω ίωσης. Πάντως, ο Λιβεριανός επιθετικός συμπεριελήφθη στην αποστολή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Φίγκο, μετά τη νίκη στην Πράγα επί της Σπάρτα, επίσης με 3-2, ότι μπορεί να νίκησε η Ρεάλ, αλλά οι παίκτες της κατάλαβαν ότι κανένα από τα πέντε παιχνίδια του ομίλου δεν θα είναι περίπατος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή