Εθνικός Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ αντί ΕΣΚΑΝ

Εθνικός Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ αντί ΕΣΚΑΝ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, γνωστοποίησε ότι υπεγράφη η μετατροπή του ΕΣΚΑΝ σε Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Μεταξύ άλλων είπε: «Στο πεδίο της καταπολέμησης του ντόπινγκ ενισχύουμε θεσμικά και στηρίζουμε την αποστολή και το έργο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ που από σήμερα και μετά την υπογραφή υφυπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη μετατράπηκε σε Εθνικό Οργανισμό για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ στο πλαίσιο συμμόρφωσής μας με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ. Συστήσαμε επιστημονική επιτροπή για την υποστήριξη του έργου του, προχωρήσαμε τη διαδικασία μεταφοράς του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ στον “Δημόκριτο”,  ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του, ύψους 2 εκατ. ευρώ». 

Με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ αποτελούμενη από τους κ. Γραμμένο, Αντωνίου, Λασκαράκη, Θωμαΐδη και Δέδε συναντήθηκε, χθες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με αντικείμενα συζήτησης το επικείμενο νομοσχέδιο που θα αφορά τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων και την προετοιμασία υποβολής φακέλου υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League το 2022 ή το 2023 στο Παγκρήτιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή