Πολύτιμες νίκες για ΠΑΟΚ, Αρη και Αστέρα

Πολύτιμες νίκες για ΠΑΟΚ, Αρη και Αστέρα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάτος ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον ΠΑΟΚ στη Λαμία στην τελευταία μέρα της εμβόλιμης 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος μπακ πέτυχε από στατική φάση το γκολ με το οποίο ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 1-0 της τοπικής ομάδας και παρέμεινε σε απόσταση ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο «Δικέφαλος» ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά, με τον Φερέιρα να έχει ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή, θεωρώντας ότι το ματς θα πάει στη δύναμη και εν μέρει δικαιώθηκε.

Με τη Λαμία να έχει στο μυαλό της περισσότερο το πώς θα αμυνθεί, ο ΠΑΟΚ πίεσε και τελικά στο 33ο λεπτό πέτυχε το γκολ που καθόρισε την αναμέτρηση. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Μάτος μέσα από έναν όμιλο παικτών, με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ελέγχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς το VAR είχε… κολλήσει και κρίθηκε ως κανονικό. Πάντως από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ κράτησε με ευκολία το προβάδισμα, σε ένα παιχνίδι που η απόδοσή του δεν ήταν συνολικά καλή.

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (74΄ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Καραμάνος (69΄ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69΄ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86΄ Αουγκούστο), Μίσιτς, Ακπόμ (63΄ Σφιντέρσκι).

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης νίκησε με 1-0 την Ξάνθη (για 4η φορά φέτος) και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό, καθώς η γηπεδούχος είχε περιορίσει όλους τους χώρους που οδηγούσαν στην εστία της. Στο δεύτερο μέρος και οι δύο προπονητές έκαναν κινήσεις, αλλά τελική η λύτρωση για τον Αρη ήρθε από τα 11 βήματα. Στο 58ο λεπτό, ο Λούκας Σάσα ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο Μπρούνο Γκάμα δεν αστόχησε.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια (90΄ Μπα), Λούκας Σάσα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54΄ Ντιγκινί), Λάρσον (85΄ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα.

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Κοβάσεβιτς (81΄ Ντε Αμορίμ), Σόσα, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Φασίδης (62΄ Στάρτζεον), Ντουρίσκοβιτς, Φοσέ (58΄ Μασάδο), Τέρκι, Λισγάρας, Κάστρο.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι της χθεσινής μέρας για την 20ή αγωνιστική έγινε στην Τρίπολη. Εκεί ο Αστέρας δεν δυσκολεύθηκε απέναντι στον μάλλον καταδικασμένο Πανιώνιο, καθώς επικράτησε με 2-0 και απομακρύνθηκε αισθητά από τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα της Τρίπολης είχε την καθολική υπεροχή και άνοιξε το σκορ στο 35΄ με πέναλτι του Μπαράλες, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Αστέρας «κλείδωσε» τη νίκη του με κεφαλιά του Ιγκλέσιας στο 53ο λεπτό.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Τασουλής, Ιγκλέσιας (66΄ Βαλιέντε), Μουνάφο, Μαρκ Φερνάντεζ, Σίτο (18’ Ριέρα), Κρέσπι (78΄ Λουίς Φερνάντεζ), Μπαράλες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου (80΄Δούμτσιος), Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Κόρμπος, Κιάκος (46΄ Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Μιλόγεβιτς (46΄ Παπανικολάου), Αραμπούλι, Εμμανουηλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή