Στην κόψη του ξυραφιού ο ΠΑΟ

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΠΑΟ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καμπανάκι του κινδύνου σίγησε στην Παιανία και αντ’ αυτού, άρχισε να ηχεί… καμπάνα, μπας και ο θόρυβος ξυπνήσει τον Κυράστα και τους παίκτες του! Το νέο στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα, η ήττα από τον αποδεκατισμένο Ηρακλή και, κυρίως, η απαράδεκτη εμφάνιση, έφεραν την ομάδα ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή, που μεταφράζεται σε απώλεια κάθε στόχου στο πρωτάθλημα στην (όχι και τόσο απίθανη) περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό το Σάββατο και ταυτόχρονα, σε «κόκκινη κάρτα» στους φιλάθλους ακριβώς την ώρα της μεγάλης επιστροφής τους στο γήπεδο.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι το διπρόσωπο της ομάδας. H δυσαρέσκεια εντείνεται ακριβώς επειδή όλοι έχουν μέτρο σύγκρισης τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό και δεν μπορούν να δεχθούν ότι μια τέτοια ομάδα είναι δυνατόν να μεταμορφώνεται τόσο άσχημα στο πρωτάθλημα και μάλιστα κατ’ επανάληψη. H ατυχία και η διαιτησία είναι καραμέλες που πιπιλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οπότε πρώτη σκέψη είναι αυτή που άφησε να εννοηθεί ο Αγγελος Φιλιππίδης: αγωνιστική αδιαφορία στο πρωτάθλημα γιατί το μυαλό όλων είναι στην Ευρώπη. Δεύτερη σκέψη είναι οι επιλογές του Κυράστα, που φαίνεται να έχει χάσει το μέτρο σ’ αυτό το αδιάκοπο παιχνίδι ισορροπιών. Θέλει να παίζουν όλοι για να τους κρατήσει φρέσκους και ευχαριστημένους, αλλά στην ουσία ανακατεύει τόσο πολύ την τράπουλα που του γλιστρά από τα χέρια. Αυτό το κουραστικό «μπες – βγες» δεν αφήνει την ομάδα να βρει ένα σταθερό πρόσωπο και προξενεί εύλογες απορίες. Για παράδειγμα, αυτός ο Ολιζαντέμπε έχει την ηλικία του… Βαζέχα και δεν μπορεί να κάνει δυο συνεχόμενα παιχνίδια;

Δεν είναι μυστικό στην Παιανία ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι βαρόμετρο για όλους. Μια πανάκριβη ομάδα και ένας πανίσχυρος (σε αρμοδιότητες) προπονητής, καλούνται να ρεφάρουν με μια ζαριά όλα όσα έχασαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Αυτό το άγχος ίσως φορτίσει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, ίσως σταθεί ικανό να αφυπνίσει τους πάντες. Αν έλθουν εξάρες, όλα καλά. Αν ξαναβγούν τα ντόρτια, ούτε μια νίκη στο Μπερναμπέου δεν θα φθάνει για να σώσει την κατάσταση. Και θα ‘ναι κρίμα, γιατί αυτή η ομάδα είναι πραγματικά ικανή για σπουδαία πράγματα…

Θα μου πείτε, καλά να πάθει. Οχι, δεν είναι έτσι. Καλώς ή κακώς, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ή με την επιφοίτηση της Χρυσοπηγής, είναι Αρχιεπίσκοπος, έχει ρόλο θεσμικό, τον οποίο χάριν της Εκκλησίας οφείλει να διαφυλάξει και να ασκήσει, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Εν ανάγκη και εναντίον της Χρυσοπηγής, αλλά ποτέ πια σε συναλλαγή μαζί της. Ισως, μέσα από μια τέτοια σύγκρουση να προχωρήσει η ανανέωση και ο εκδημοκρατισμός της Εκκλησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή