Στο… τραπέζι ΕΣΑΚΕ και EOK

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και στις κρίσιμες ώρες που περνάει (και πάλι) το ελληνικό μπάσκετ, σε διοικητικό επίπεδο, δεν υπάρχουν «νικητές» και «ηττημένοι», καθώς ο πρώτος στόχος της Πολιτείας είναι να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι, οι ιθύνοντες της ΕΟΚ και της ΕΣΑΚΕ και να συζητήσουν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα, η ομοσπονδία ένιωσε την πρώτη δικαίωσή της, από τα συμπεράσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε με την αντιπροσωπεία της ΕΣΑΚΕ, παρουσία του ΓΓΑ Νίκου Εξαρχου.

Οι εκπρόσωποι του υφυπουργείου Αθλητισμού (κ. Εξαρχος και Κοκκίνης) προειδοποίησαν τον πρόεδρο και τον αντιπροέδρο της ΕΣΑΚΕ, κ. Παπακαλιάτη και Γρανίτσα, ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καν ο διάλογος με την ΕΟΚ, υπό το καθεστώς των απειλών για την εφαρμογή των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της «λίγκας» (κατάργηση δελτίων και δικαιοδοτικών οργάνων διαιτησίας).

Ο κ. Εξαρχος ζήτησε από την ΕΣΑΚΕ να κάνει άμεση άρση εφαρμογής αυτών των αποφάσεων την 1η Δεκεμβρίου και στην προσεχή, ένατη αγωνιστική της Α1 κατηγορίας, ενώ υπό αυτήν την προϋπόθεση, προγραμμάτισε νέα συνάντηση για το πρωί της Πέμπτης. Ο ΓΓΑ διευκρίνισε ακόμα προς τον ΕΣΑΚΕ, που αμφισβητεί την ισχύουσα νομοθεσία, ότι ακόμα κι αν συμβούν αλλαγές, θα πρέπει να προέλθουν από γόνιμο διάλογο και δεν θα εφαρμοστούν την τρέχουσα περίοδο, αλλά στο επόμενο πρωτάθλημα του 2002.

«Εχω εντολή από τον κ. Βενιζέλο να έχει εναρμονιστεί ο νόμος 27/25 σύμφωνα με τις ανάγκες του ελληνικού μπάσκετ, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου», τόνισε ο κ. Εξαρχος. Ο κ. Παπακαλιάτης υποστήριξε ότι είναι δεσμευμένος με την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης και τελικά πήρε την έγκρισή τους για αναστολή ενός μηνός (μέχρι τις 31/12), προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία του διαλόγου σ’ αυτό το διάστημα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, θα ορίσει σήμερα κανονικά τους διαιτητές όλων των εθνικών πρωταθλημάτων και θα τους κοινοποιήσει τους αγώνες που θα διευθύνουν, ενώ η ΕΣΑΚΕ έχει καλέσει σήμερα 30 διαιτητές για να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια και να προχωρήσει σε «δικούς» της ορισμούς, με 3 διαιτητές σε κάθε παιχνίδι, όπως συμβαίνει στην Ευρωλίγκα!

Στη χθεσινή συνάντηση, η ΕΣΑΚΕ πρότεινε την προσωρινή δημιουργία επιτροπής διαιτησίας που θα συγκροτείται απο 4 μέλη της ΕΟΚ και 3 μέλη της «λίγκας», αλλά η ΕΟΚ ήταν ανένδοτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή