Καταδύσεις… αστέρων στο OAKA

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αστέρια θα πέσουν όχι τη νύχτα των Λεοντιδών, αλλά το Σαββατοκύριακο. Μερικοί από τους καλύτερους καταδύτες θα αγωνισθούν στο OAKA, στον «υπερ-τελικό» του «γκραν πρι», που θα προσφέρει την ευκαιρία στους φιλάθλους να απολαύσουν υπέροχο θέαμα.

Ο Ρώσος Ντιμίτρι Σαούτιν, με έξι ολυμπιακά μετάλλια (1ος το 1996 στα 10 μ., 3ος το 1992 στα 3 μ. και το 2000 στα 3 μ. και στα 10 μ., 1ος το 2000 στις συγχρονισμένες 10 μ. και 2ος στις συγχρονισμένες 3 μ.), είναι το υπέρλαμπρο άστρο.

Κατέχει, επίσης, από τέσσερα χρυσά παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια. Ολυμπιακές διακρίσεις έχουν η πρώην Ρωσίδα και νυν Αυστραλέζα Ιρίνα Λάσκο (2η στους Ολυμπιακούς του 1992 και του 1996, πρωταθλήτρια κόσμου το 1998, 2η το 2001), Τιάνγκ Λιάνγκ (Κίνα, 1ος στο Σίδνεϊ στα 10 μ., 2ος στις συγχρονισμένες 10 μ.), Χου Τζία (Κίνα, 2ος στους Ολυμπιακούς του 2000 στα 10 μ. και στις συγχρονισμένες 10 μ.), Γκούο Τζίνγτζινγκ (Κίνα, 2η στο Σίδνεϊ, πρωταθλήτρια κόσμου φέτος), Ιγκόρ Λουκάσιν (Ρωσία, 1ος στο Σίδνεϊ στις συγχρονισμένες 10 μ.), Αννα Σορόκινα, Ολένα Ζούπινα (Ουκρανία, 3ες στους Ολυμπιακούς στις συγχρονισμένες 3 μ.), Χάικο Μέγερ (Γερμανία, 3ος στο Σίδνεϊ στις συγχρονισμένες 10 μ.). Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στα 3 μ. οι P. Κουτσοπέτρου και N. Σιρανίδης.

Ο πρόεδρος της KOE Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε ότι η Ομοσπονδία πήρε τη διοργάνωση για να τονώσει το ενδιαφέρον για το άθλημα, που δεν έχει αγωνιστικούς χώρους εκτός OAKA. Γι’ αυτό ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα στον Αγιο Κοσμά. Με την ευκαιρία του τελικού, θα γίνει και μια μικρή ανακαίνιση στο καταδυτήριο του OAKA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή