Ελληνικό κλιμάκιο φεύγει για τη FIFA

Ελληνικό κλιμάκιο φεύγει για τη FIFA

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, ελληνικό κλιμάκιο στη Νιόν της Ελβετίας, ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο μετά την εισήγηση της ΕΕΑ και την ψήφιση της τροπολογίας και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις με τις FIFA – UEFA. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από ποιους θα απαρτίζεται το κλιμάκιο, με τις πληροφορίες να λένε πως ο κ. Αυγενάκης δεν θα είναι σε αυτό.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας έκανε λόγο «για πολιτική παρέμβαση από την κυβέρνηση προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση», με μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να αλληλοκατηγορούνται δημοσίως.

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης, που φέρεται να ψήφισε υπέρ της διαπίστωσης των παραβάσεων, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης είπε: «Η κ. Μαρούπα πριν βγει η εισήγηση της επιτροπής μάς είπε ότι η ίδια πήγε στην Ξάνθη και ανέφερε πως ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο έχει επιρροή στην Ξάνθη, αλλά είναι δική του. Παράλληλα, μας είπε ότι πρέπει να ερευνήσουμε τον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη γιατί έχει τη Nova και της απαντήσαμε ότι δεν την έχει ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού. Εμείς χωρίς καταγγελία και χωρίς κανένα στοιχείο δεν μπορούμε να ψάξουμε μια υπόθεση».

Απαντώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, το επίσης μέλος της επιτροπής, Ε. Μαρούπα, που φέρεται να ψήφισε κατά της διαπίστωσης των παραβάσεων, τόνισε: «Ο κ. Αρκούδης με μεγάλη ευκολία εισηγήθηκε την απόφαση να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Εγώ είπα στην επιτροπή ότι ο κ. Σαββίδης έχει την Ξάνθη, αλλά τους τόνισα να μην επιβαρυνθεί ο ΠΑΟΚ με βαρύτατες ποινές γιατί την πήρε με σκοπό να τη σώσει από Τούρκους. Ο κ. Σαββίδης δεν πήρε την Ξάνθη για να νοθεύσει το ποδόσφαιρο».

Η Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση, που τόνιζε μεταξύ άλλων: «Οντως ο Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ είχε “σχεδόν” πουληθεί σε Τούρκους, μάλιστα είχε πάρει και προκαταβολή 5.000.000 ευρώ. Στη συμφωνία ήταν σαφές και ξεκάθαρο ότι από την περιοχή του Ιάσμου έως τα Πηγάδια θα υπήρχαν τουρκικά τανκς, αυτοκινούμενες μονάδες πυροβολικού, προκατασκευασμένες γέφυρες και η Ημισέληνος θα υπήρχε σε συγκεκριμένα σημεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή