Τα μοιραία λάθη του γκολκίπερ

Τα μοιραία λάθη του γκολκίπερ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αραγε, πώς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μπαρτέζ κάτω από τα δοκάρια της Μάντσεστερ, μετά τις τελευταίες καταδικαστικές για την ομάδα του «γκέλες» στον αγώνα με την Αρσεναλ; Βέβαια, στην Αγγλία συνηθίζεται να στηρίζουν τους παίκτες, όμως για τον Γάλλο τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ηδη, έχει υποθηκεύσει το μέλλον του με τον τίτλο του κλόουν και του γκαφατζή που του έχει απονείμει η σκληρή και άτεγκτη κριτική. Είναι απίστευτο πώς ένας τόσο σημαντικός τερματοφύλακας έχει εξοικειωθεί τόσο πολύ με το μοιραίο λάθος. Δεν είναι βλέπετε μία ή δύο φορές.

Από τη μία έχει εξαιρετικές επεμβάσεις, σωτήριες για τη δημοφιλή ομάδα του και από την άλλη υποπίπτει σε παιδαριώδη λάθη, αν και στο ποδόσφαιρο το λάθος παραμονεύει κάθε δευτερόλεπτο. Το κακό με τους γκολκίπερ είναι ότι το δικό τους λάθος, δεν διορθώνεται.

Είναι οι τελευταίοι στην εστία της ομάδας τους και με την παραμικρή παράλειψη, ολιγωρία ή εσφαλμένη κίνηση, καταδικάζουν τους άλλους δέκα συμπαίκτες τους. Φυσικά και οι τελευταίοι κάνουν λάθη, αλλά αυτά καλύπτονται συνήθως μέσα στο παιχνίδι.

Σίγουρα είναι υπόθεση της ψυχολογίας για να δώσει απαντήσεις γι’ αυτή την αρνητική επίδοση του Μπαρτέζ. Ακόμη και η έκφρασή του, μετά τις δύο γκέλες που απαθανάτισε ο τηλεοπτικός φακός πρέπει να μελετηθούν. Ολα αυτά συμβαίνουν από υπερβολική αυτοπεποίθηση;

Είναι θέμα υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων; Μήπως ο Μπαρτέζ, επειδή παίζει πολύ με τα πόδια και γεμίζει συνεχώς, υπόκειται στη νομοτέλεια του λάθους, που πρέπει να το δει κανείς και στατιστικά; Ο, τι και να συμβαίνει, είναι σοβαρό πια πρόβλημα η παρουσία του στην ομάδα.

Γιατί κάθε φορά που θα ετοιμάζεται να σουτάρει ή να επέμβει, η ανασφάλεια θα κυριαρχεί στις εξέδρες. Ωστόσο, γίνεται φιλότιμη προσπάθεια από πλευράς συμπαικτών του να τον καλύψουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το πετύχουν. Οσον αφορά τον Φέργκιουσον, είναι σε δύσκολη θέση.

Πιθανή αντικατάσταση του Γάλλου θα τον αποτελειώσει ψυχολογικά, αλλά και η συνέχιση της χρησιμοποίησης του θα είναι ένα ρίσκο. Γιατί πλέον και ο ίδιος ο γκολκίπερ θα έχει το άγχος του πιθανού λάθους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή