Αποφορτίζει το κλίμα ο Κυράστας

Αποφορτίζει το κλίμα ο Κυράστας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον… εξάψαλμο στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Γιάννης Κυράστας προτίμησε να αφήσει τους παίκτες του να ηρεμήσουν και να σκεφθούν καλά όλα όσα τους είπε με αφορμή την ήττα από τον Ηρακλή. Ετσι, οι πόρτες της Παιανίας έμειναν κλειστές χθες μετά το ρεπό που έδωσε ο προπονητής, πράγμα ασυνήθιστο τέσσερις μέρες πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι, όπου θα παιχθεί ουσιαστικά μια ολόκληρη χρονιά και θα ήταν λογικό οι ρυθμοί να ανέβουν θεαματικά. Αυτό ακριβώς είναι το λεπτό σημείο. Επειδή το άγχος του αποτελέσματος είναι ξανά στις πλάτες των παικτών του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται στη γνώριμη θέση των τελευταίων χρόνων να κυνηγούν τον Ολυμπιακό, ο Κυράστας προτίμησε να τους αφήσει να ηρεμήσουν ψυχολογικά, για να αποφοτρισθεί το, ούτως ή άλλως, βαρύ κλίμα.

Είναι σαφές ότι για τον Παναθηναϊκό η νίκη είναι μονόδρομος στο ντέρμπι, καθώς η ισοπαλία θα τον κρατήσει σίγουρα έξι βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και πιθανώς εννέα πίσω από την AEK, στην περίπτωση που η ομάδα του Σάντος περάσει νικηφόρα από την Πάτρα. Ετσι, δεν υπάρχουν περιθώρια για ρίσκο, παρότι ακολουθεί το παιχνίδι με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου, μια βραδιά που όλοι οι παίκτες ονειρεύονται να ζήσουν. O Κυράστας θα ρίξει στο ντέρμπι το «βαρύ πυροβολικό» του, χωρίς να σκεφθεί τις πιθανές απώλειες από τραυματισμούς ή κόπωση, τρεις μέρες πριν από τον αγώνα στη Μαδρίτη, που θα παίξει κι αυτός σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια της περιόδου.

Το σύστημα των κυκλικών συμμετοχών αναθεωρείται και μπαίνει σε νέες βάσεις. Οπως είπε ο Κυράστας στους παίκτες του, στο εξής θα χρησιμοποιεί αυτούς που θεωρεί καλύτερους, χωρίς να κρατά ισορροπίες για να είναι όλοι (ή σχεδόν όλοι) ευχαριστημένοι. Θα υπάρξει, βέβαια, μια αντίστοιχη πολιτική, σε μικρότερο όμως βαθμό και χωρίς πολύ ανακάτεμα της τράπουλας. Οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται, όχι απαραίτητα ευχάριστες, αν τα αποτελέσματα των αγώνων δεν είναι αυτά που θα κρατήσουν «ζεστούς» τους οπαδούς του Παναθηναϊκού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή