Ποδόσφαιρο – Δίκη των «28»: «Μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε»

Ποδόσφαιρο – Δίκη των «28»: «Μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη και την ολοκλήρωση αυτής του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ και μέλους της ΚΕΔ, Χρ. Σάββα, που είχε αρχίσει την Παρασκευή, συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορουμένους, για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορά την περίοδο 2012-2015.

Ο Δ. Μελισσανίδης κατά την κατάθεσή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε τα εξής: «Στο ποδόσφαιρο πάντα μπορεί να υπήρχε μια εύνοια, αλλά από το 2010 και μετά τα πράγματα είχαν πάρει μια τροπή. Υπήρχε μια εύνοια για μία ομάδα, τον Ολυμπιακό, από μία ομάδα μέσα από την ΕΠΟ. Από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή υπήρχε ένα μπλοκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Ηλεγχαν διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Οταν είσαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία, ό,τι θέλεις κάνεις. Η ΚΕΔ ήταν υπάλληλοι κανονικοί, όχι όργανο. Ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή ήλεγχε διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Οταν έρχεται πόρισμα στην ΕΠΟ του Κορέα, και η ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα, αυτό τα λέει όλα, εσείς πώς το βλέπετε… Οταν υπάρχει ένα τσουβάλι κασέτες με αυτά που ακούσαμε, άμα τα διαβάζεις τρομάζεις. Στην ΚΕΔ πιστεύω ότι ήταν θύματα. Ισως ήταν και υπάλληλοι. Ο Γεωργέας μού ανέφερε ότι μπήκαν στα αποδυτήρια και μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε και είπα στον προπονητή να με αλλάξει (σ.σ. για τον αγώνα Βέροια – Ολυμπιακός το 2013). Μου τα είπε και ο Καλαϊτζίδης αυτά. Μετά τα κακουργήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί μιλάμε για κακουργήματα, ενδιαφερθήκαμε και εγώ και ο Αλαφούζος και ο Σαββίδης, να το φτιάξουμε. Το 2015 στηρίξαμε την επιλογή του κ. Γραμμένου. Είναι ένας δικηγόρος, έντιμος, καθαρός και άμεμπτος. Ο Σαρρής ήταν ένας καλός άνθρωπος, έντιμος αλλά ήταν μια Φιλιππινέζα της ΕΠΟ με τη μεταφορική έννοια. Σε όλες τις εντολές κατά Μελισσανίδη έρχονταν μάρτυρες με τους ίδιους δικηγόρους και τους ίδιους μάρτυρες».

Ο Χρ. Σάββας, μεταξύ άλλων, κατέθεσε τα εξής: «Στην ΕΠΟ υπήρχε μια ομάδα με επικεφαλής τον νομικό κ. Κουρίδη και αυτή έκανε κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και οι άλλοι που τον πλαισίωναν κάθε φορά. Είναι η ομάδα που έκανε κουμάντο στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια. Οι δύο από αυτούς είναι εδώ κατηγορούμενοι, ο Σταθόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου. Ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν πίσω από την κουρτίνα. Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Εγινε ό,τι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψή μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκαν τα πάνδεινα, μέχρι και απειλές, ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι».

Στην αυριανή εκδίκαση, στο Εφετείο αναμένεται να βρεθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος και ο Κύρος Βασάρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή