Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Δείχνει ότι δεν μπορεί παραπάνω

Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Δείχνει ότι δεν μπορεί παραπάνω

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία νίκης σε εκτός έδρας αγώνα πέταξε ο Παναθηναϊκός, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι, όπου ηττήθηκε (78-73) από τον Ερυθρό Αστέρα για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παραμένει «ακινητοποιημένος» στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Είναι άξιον απορίας αν και πότε η φετινή ομάδα του Παναθηναϊκού θα έχει την ίδια καλή απόδοση και αποτελεσματικότητα, ταυτόχρονα, σε άμυνα και επίθεση. Γιατί στο Βελιγράδι, και στα 15 πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα, οι «πράσινοι» ήταν ικανοποιητικοί στην άμυνα, παίζοντας με αυτοσυγκέντρωση και πάθος, δημιούργησαν διαφορά μέχρι και 14 πόντους (9-21 στο 10΄), αλλά προδόθηκαν από την επίθεσή τους, όταν και η άμυνα των γηπεδούχων έγινε σκληρότερη.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν άστοχοι στα μακρινά σουτ (0 τρίποντα στο α΄ μέρος, 4/22 συνολικά), έκαναν λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν από την άμυνά τους την αντεπίθεση της σερβικής ομάδας, που πέτυχε επιμέρους σκορ 26-11 και προηγήθηκε με 35-32 στο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο του ρυθμού το τρίτο δεκάλεπτο (46-57), λόγω του πρόσκαιρου περιορισμού του Πάντερ (κορυφαίος του αγώνα) από τον Τζόνσον και παρά τη χαμηλή παραγωγικότητα του σκορ και της δημιουργίας του Καλάθη.

Την τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικός. Ο Τόμας ισοφάρισε στο 1΄43΄΄ (70-70), ο Καλάθης έδωσε προβάδισμα δύο πόντων (71-73), αλλά ο Πάντερ ευστόχησε σε τρίποντο (74-73 στα 52΄΄) και στις δύο τελευταίες επιθέσεις τους ο Καλάθης ήταν άστοχος και ο Φριντέτ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Πάντερ 24 (2), Μπράουν, Περπέρογλου 12 (1), Λάζιτς,  Μπαρόν 8 (1), Γκιστ 2, Γιάγκοντιτς – Κουρίτζα 5, Τζένκινς 2, Οτζο 8, Στίματς 9.

ΠΑΟ: Τόμας 12 (1), Ράις 4, Παπαγιάννης 12, Παπαπέτρου 2, Παππάς 10 (1), Τζόνσον 3 (1), Φριντέτ 11 (1), Καλάθης 9 (0/7 τρ., 4 ασ.), Γουάιλι, Μήτογλου 10, Μπεντίλ.

Tα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής: Βιλερμπάν – Μπάγερν 75-65, Αρμάνι – Αλμπα 96-102, Ρεάλ – Μπασκόνια 70-69, Ζενίτ – Φενέρμπαχτσε 68-73.

Το σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής: Αναντόλου Εφές – Ζαλγκίρις, Αλμπα – Ρεάλ, Μπασκόνια – Βιλερμπάν.

• Ο Ολυμπιακός αρχίζει να «γράφει» σταδιακά τον επίλογό του στη φετινή Ευρωλίγκα και θα πρέπει να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια και την προϊστορία του στην τελευταία δεκαετία. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σήμερα (21.00) την ΤΣΣΚΑ (16 νίκες-7 ήττες) για την 24η αγωνιστική της διοργάνωσης, αποδεκατισμένοι, λόγω των τραυματισμών του Ρότσεστι (τρεις εβδομάδες εκτός) και του Σπανούλη (ενοχλήσεις στο σημείο του δεξιού ποδιού όπου χειρουργήθηκε) και του Πρίντεζη (εξακολουθεί να πονάει στα πλευρά του).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή