Ταξιδεύουν για Κατάρ τα ελληνικά δείγματα

Ταξιδεύουν για Κατάρ τα ελληνικά δείγματα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ του Κατάρ βρίσκονται, ήδη, τα πρώτα από τα ελληνικά δείγματα που είχαν ληφθεί από αθλητές και αθλήτριες το 2019 και στις αρχές του 2020, αλλά εξαιτίας της άρσης της πιστοποίησης δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από το ελληνικό εργαστήριο. Πρόκειται για, περίπου, 400 δείγματα που φυλάσσονταν με ασφάλεια στα ψυγεία του ΟΑΚΑ.

Υστερα από ενέργειες των ιθυνόντων του υφυπουργείου Αθλητισμού επήλθε συμφωνία με το εργαστήριο του Κατάρ, στο οποίο διευθυντής είναι ο παλαιός διευθυντής του ελληνικού εργαστηρίου Κώστας Γεωργακόπουλος.

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να έχουν αποσταλεί όλα τα δείγματα, ενώ μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν ολοκληρωθεί και οι περισσότεροι από τους ελέγχους. Υπάρχουν δείγματα από ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, άρση βαρών, στίβο κ.λπ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα φιαλίδια μπορούν να αποθηκευθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αλλοιωθεί το περιεχόμενο.

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΚΑΝ, ο ρόλος του οποίου θα είναι κρισιμότερος από ποτέ, καθώς υπάρχουν κάποιες μη συμμορφώσεις με τον διεθνή κώδικα, τις οποίες τις έχουν επισημάνει οι άνθρωποι του WADA, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή