Αλμα ΠΑΟΚ, καθοριστικός ο διαιτητής

Αλμα ΠΑΟΚ, καθοριστικός ο διαιτητής

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν υπήρχε VAR και διαιτητής από την Ελβετία; Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το… νυστέρι του Σάντρο Σέρερ, ηττήθηκε 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και καλείται πλέον να κάνει μια τεράστια υπέρβαση την ερχόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ προκειμένου να μην τον αφήσουν νοκ άουτ από το Κύπελλο τα σοβαρά διαιτητικά λάθη.

Το πρώτο ήταν στο 3΄ όταν ο Πέλκας βρήκε τον Πούγγουρα με τις τάπες στο πόδι και δεν αποβλήθηκε. Δεύτερον, το πέναλτι που έδωσε ο Ελβετός στο 34΄ σε μαρκάρισμα όπου ο Ινσούα βρίσκει πρώτα την μπάλα και μετά το πόδι του Πέλκα. Τρίτον, ένα χέρι (σαν το περυσινό στη Λαμία) του Βιεϊρίνια στην περιοχή χωρίς να δοθεί πέναλτι και στη συνέχεια να έλθει δύο λεπτά αργότερα το 2-0 με τον Βαρέλα.

Ανεξάρτητα από τα μεγάλα λάθη του διαιτητή, ο νταμπλούχος ήταν εξαιρετικός μετά το 60΄ και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ απέναντι σε έναν «άδειο» από ένα σημείο και μετά Παναθηναϊκό, χωρίς αυτή η υπεροχή να σημαίνει ότι η σκόνη μιας κακής διαιτησίας πρέπει να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι.

Η μισοάδεια (για τέτοιου επιπέδου ματς) Τούμπα είχε στείλει από νωρίς ένα μήνυμα δυσαρέσκειας και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήθελαν να δείξουν εξαρχής ότι το έλαβαν. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό να παίξει αρκετά αμυντικά, χωρίς όμως να βγάλουν μεγάλη πίεση και ευκαιρίες. Οι αρκετά παθητικοί στην αρχή «πράσινοι», όταν είδαν ότι μπορούσαν να κερδίσουν μέτρα, τα διεκδίκησαν και σιγά σιγά ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς να φτάσουν στα στάνταρ προηγούμενων αγώνων. Και εκεί που έδειχναν ότι άρχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, ήλθε το εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια να αλλάξει τα δεδομένα…

Παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κράτησαν το μυαλό τους καθαρό και μετά το πέναλτι, μπήκαν πιο δυνατά για να ισοφαρίσουν. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν σωστά στο 41΄ δεύτερη κίτρινη σε φράγμα του Πούγγουρα στον Λημνιό, αλλά ο Σέρερ κράτησε την ίδια πολιτική με την περίπτωση του Πέλκα και άφησε τις δύο ομάδες να συνεχίσουν με έντεκα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά για να ισοφαρίσει στο β΄ ημίχρονο, απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αλλά έχασε τη συνοχή του στην άμυνα και κινδύνευσε δύο φορές σε τετ α τετ του Λάμπρου, μέχρι να δεχθεί το 2-0 από κεφαλιά του Βαρέλα στο 72΄ αφού δύο λεπτά νωρίτερα δεν είχε υποδειχθεί πέναλτι σε χέρι του Βιεϊρίνια. Μετά το 2-0 ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες και παρότι δεν τις αξιοποίησε, πηγαίνει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ με τον αέρα του μεγάλου φαβορί.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (62΄ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (82΄ Ακπομ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77΄ Δώνης), Μπουζούκης (81΄ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54΄ Νάγκι), Μακέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή