«Εβλεπα παράλογα πράγματα όταν ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό»

«Εβλεπα παράλογα πράγματα όταν ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γ. Αλαφούζου, συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορουμένους, για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και οκτώ από αυτούς για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, για την περίοδο 2012-2015.

Μεταξύ άλλων, και απαντώντας σε ερωτήσεις των παραγόντων της δίκης, ο κ. Αλαφούζος κατέθεσε τα εξής: «Ηταν σαφές πως για πάρα πολλά χρόνια ακόμα και σήμερα υπήρχαν ομάδες που τις ευνοούσαν και ο φορέας που προωθεί τους διαιτητές ήταν η ΕΠΟ. Γι’ αυτό τον λόγο έχουν έρθει οι ξένοι διαιτητές και υπάρχουν ακόμα θέματα (…)  Από τότε που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό έβλεπα παράλογα πράγματα μέχρι και πριν από ένα χρόνο. Εκανα πολλές καταγγελίες με συγκεκριμένα γεγονότα, διαιτησίες, που τα έβλεπα παράλογα. Δεν έχω δυνατότητα να ερευνήσω νομικά τις υποθέσεις όμως. Και στην ΕΠΟ είχα πάει, και στην UEFA, είχα κάνει καταγγελίες συστηματικά. Ποτέ δεν έγινε τίποτα».

Για τον τελικό Κυπέλλου του Αστέρα με τον Ολυμπιακό το 2013 και τον διαιτητή Γιάχο, είπε: «Ηταν ένας από τους διαιτητές που σφύριζαν πολλά παιχνίδια, οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό, σφύριζαν πολλά παιχνίδια και γίνονταν διεθνείς. Αυτή την εντύπωση έχω. Μία, δύο περιπτώσεις ήταν ακραίες. Θεωρούσα ότι ορισμένες ενέργειες ήταν εσκεμμένες, αλλά ως μάρτυρας δεν μπορώ να το πω…

Είμαι σίγουρος ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω, γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Οσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Τα 10 χρόνια πριν από την καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε τέσσερα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός, τρία ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός. Επειτα από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως.

Αν δείτε ιστορία μετά το ’93 και πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε τη μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε: «Ο Γκαγκάτσης (σ.σ. ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ) έχει αδικήσει τον ΠΑΟ σε σημείο απίστευτο. Ο Γραμμένος είχε και έχει απ’ ό,τι ξέρω καλό όνομα, πολύ σοβαρός δικηγόρος. Αν είναι σε θέση ο πρόεδρος της ΕΠΟ να ελέγξει αυτό το τέρας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άλλο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να προσδιορίσω από πού ξεκινάει όμως… Δεν μπορούμε να κάνουμε έρευνα ως πολίτες και να πούμε ποιος είναι ο δράστης. Κάναμε συγκεκριμένες καταγγελίες που θέλαμε να ερευνηθούν. Εχω απογοητευθεί από τη δυνατότητα της ελληνικής πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον διαιτητή του αγώνα Ξάνθης – Παναθηναϊκού το 2013, Ηλ. Σπάθα λέγοντας, μεταξύ άλλων, «είχα υπόνοιες ότι υπήρχε δόλος, πρόθεση. Γι’ αυτό το κατήγγειλα».

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει αύριο και θα καταθέσουν οι Κύρος Βασάρας και Τάκης Φύσσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή