Ο Αρης στους ημιτελικούς, δέκα χρόνια μετά

Ο Αρης στους ημιτελικούς, δέκα χρόνια μετά

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια απουσίας ήταν πολλά. Ο Αρης πέρασε από το Περιστέρι επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου και, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη, πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που είχε να πετύχει από το 2010.

Η αγωνία για το ποια από τις δύο ομάδες θα ήταν αυτή που θα πανηγύριζε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κράτησε μόλις 15 λεπτά. Ηταν η στιγμή που ο Ντάνι Λάρσον με πολύ ωραία προσπάθεια νίκησε την άμυνα και τον γκολκίπερ του Ατρομήτου, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία το κράτησε χωρίς πρόβλημα μέχρι το τέλος.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, άλλωστε, αφού ο Ατρόμητος δεν είχε βρει δίχτυα στα προηγούμενα έξι παιχνίδια και από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ, χρειαζόταν δύο γκολ για να μπορέσει να είναι αυτός στην τετράδα.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι ξεκίνησε με μια έκπληξη. Αυτή ήταν η παρουσία του Ιντέγε στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Νιγηριανός είχε μείνει εκτός αποστολής του Αρη, όταν αυτή ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Ομως, τα δεδομένα άλλαξαν χθες το πρωί και ο Ιντέγε πέταξε για την Αθήνα, και ήταν όχι μόνο στη 18άδα, αλλά και στην 11άδα.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο δυνατά, θέλοντας να βάλουν αυτοί πρώτοι το γκολ που θα τους έκανε πολύ πιο εύκολη τη συνέχεια του αγώνα. Ετσι, αρχικά απείλησαν με τον Ιντέγε στο 9ο λεπτό και στη δεύτερη ευκαιρία τους, στο 15ο λεπτό, βρήκαν δίχτυα με τον Λάρσον, έπειτα από την μπαλιά του Μπρούνο Γκάμα. Επίσης, έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Κόρχουτ στο 19΄ και με τον Φετφατζίδη στο 21΄.

Ο Ατρόμητος αντέδρασε μετά το εικοσάλεπτο, όμως όσες φορές πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή η τελική πάσα ήταν κακή. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης έδωσε χώρο στον Ατρόμητο και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα δημιουργώντας δύο καλές στιγμές, με τον Ιντέγε στο 83ο λεπτό και τον Ούγκο Σόουζα στο 90ό λεπτό.

Η ουσία είναι ότι ο Αρης, χωρίς να… κοπιάσει πολύ, πήρε μια πρόκριση που του έλειπε εδώ και δέκα χρόνια και μπορεί να κάνει όνειρα ακόμα και για τον τελικό, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο προπονητής της ομάδας Μίχαελ Ενινγκ, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Εφόσον φτάσαμε στον ημιτελικό, στόχος μας πρέπει να είναι ο τελικός του Κυπέλλου».

Εκτός από τους «κίτρινους», το εισιτήριο για την τετράδα του Κυπέλλου έχουν εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει το «καρέ» με την αναμέτρηση ΑΕΚ – Παναιτωλικού, με το πρώτο ματς να έχει ολοκληρωθεί 1-1.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγιερι, Κατράνης, Κιβρακίδης (68΄ Ραμπέλιο), Στρούγγης, Γούτας, Χαρίσης (84΄ Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Ενσικουλού (61΄ Μανούσος), Βέλλιος.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ (90+ Σούντγκρεν), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης (88΄ Σόουζα), Λάρσον (79΄ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή