ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για την Ξάνθη

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για την Ξάνθη

Aπό τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λιγκ 1 για την Ξάνθη, το πιστοποιητικό συμμετοχής της οποίας στο πρωτάθλημα έχει ανακληθεί με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ το πόρισμά της (της επιτροπής) αναφέρει ότι η ΠΑΕ της Θράκης υπέπεσε στη βαρεία παράβαση της παραβίασης του νόμου, που αφορά τη μετοχική σύνθεση ΑΑΕ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, που ολοκληρώθηκε, παρούσες ήταν η καταγγέλλουσα ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΠΑΕ Πανιώνιος που έχει κάνει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα των δύο ομάδων, ενώ πρόσθετη παρέμβαση κατά της Ξάνθης έκανε και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Στους παράγοντες της δίκης δόθηκε από τον πρωτοδίκη και αναπληρωτή αθλητικό δικαστή Χριστόφορο Μάρκου προθεσμία για υπομνήματα μέχρι την Τρίτη.

«Ουδεμία παράβαση έγινε, η μεταβίβαση έγινε νομίμως μετά την άδεια της ΕΕΑ. Μιλάμε για μεταβίβαση από Πανόπουλο και Συγγελίδη σε μία εταιρεία που ανήκει στον Πανόπουλο και τον Συγγελίδη, με τα ίδια ποσοστά. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα επικυρώσετε μία βαρεία παράβαση χωρίς να εξετάσετε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας», υποστήριξε σχετικά με τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ο συνήγορος του, εκ των μεγαλομετόχων της Ξάνθης, Π. Συγγελίδη. Για «εντελώς αυθαίρετες προσεγγίσεις» κατηγόρησε την ΕΕΑ ο δικηγόρος της Ξάνθης.

«Επειδή ειπώθηκε κάτι για τη μεταβίβαση των μετοχών, η απάντησή μας είναι ότι εξυπηρετούσε το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας. Οι διατάξεις του νόμου 2725 είναι σαφείς και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να μπορέσετε να μπείτε και να εξετάσετε την ουσία της υπόθεσης», τονίστηκε από την πλευρά του Ολυμπιακού. «Αν ζητάτε τον υποβιβασμό, σύμφωνα με το άρθρο 77α, σημαίνει ότι μπαίνω και στην ουσία της υπόθεσης», παρατήρησε ο αθλητικός δικαστής κ. Μάρκου, για να απαντήσει ο κ. Χατζησαββάογλου (Ολυμπιακός): «Οχι, κύριε πρόεδρε, δεν ισχύει αυτό. Ο νόμος δεν σας το επιτρέπει, δεν έχετε και το νομικό υπόβαθρο ως επιτροπή, καθώς δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε στοιχεία όπως τραπεζικοί λογαριασμοί». «Υποχρεούστε σε μία απλή διαπίστωση», είπε ο δικηγόρος του Πανιωνίου, Χ. Γρηγορίου, ενώ ο Αλ. Κούγιας πρόσθεσε: «Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιβάλετε ποινές». Τη Δευτέρα στο ίδιο όργανο θα συζητηθεί το πόρισμα της ΕΕΑ που διαπιστώνει πολυϊδιοκτησία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.