Η ΕΠΟ χαλαρώνει τα μέτρα για τις ΠΑΕ εν μέσω πανδημίας

Η ΕΠΟ χαλαρώνει τα μέτρα για τις ΠΑΕ εν μέσω πανδημίας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο στήριξης στις ΠΑΕ είναι έτοιμη να προσφέρει η ΕΠΟ μέσω ελάφρυνσης των όρων αδειοδότησης και σειράς άλλων μέτρων, για τα οποία θα αποφασίσει μεθαύριο, όποτε θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης η εκτελεστική επιτροπή. Ενόψει της συνεδρίασης, ο διευθυντής αδειοδότησης Γ. Δημητρίου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γραμμένο, με την οποία προτείνει –λόγω των συνθηκών που επικρατούν και εφόσον συμφωνήσει η UEFA– την εξάλειψη της ποινής των μείον έξι βαθμών στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 που δεν αδειοδοτηθούν, καθώς και σειρά άλλων αλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι και η UEFA προχώρησε στην ελάφρυνση των κριτηρίων αδειοδότησης για τους συλλόγους που θα πάρουν μέρος στις διοργανώσεις της. Η επιστολή του κ. Δημητρίου προτείνει: «α. Την αναστολή εφαρμογής των άρθρων 47, 48, 51 και 52 του κανονισμού αδειοδότησης για την τρέχουσα εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Τα εν λόγω κριτήρια σχετίζονται με την αξιολόγηση της συνεχιζόμενης δραστηριότητας (βιωσιμότητας), τα οποία ανεστάλησαν ήδη από την UEFA για τη λήψη άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

β. Την αναστολή εκτέλεσης όλων των πειθαρχικών κυρώσεων (αφαίρεση βαθμών) από αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ αναφορικά με οικονομικές αξιώσεις εργαζομένων (προσφυγές) έως τις 30/6/20. γ. Σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ, την αναστολή για την άδεια Σούπερ Λιγκ 2 του άρθρου 45, δηλαδή της τακτοποίησης οφειλών προς εργαζομένους της προηγούμενης ΠΑΕ. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν μιλάμε για απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των πιστωτών της προηγούμενης εταιρείας, αλλά για αναστολή του κριτηρίου μόνο για την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης. δ. Την πραγματοποίηση των εκδικάσεων για τη χορήγηση των αδειών μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με την παρουσία των εμπλεκομένων (διάδικοι, μέλη επιτροπών κ.λπ.) στα γραφεία της Ομοσπονδίας. ε. Την εξουσιοδότηση του διευθυντή Αδειοδότησης για αλληλογραφία με την UEFA αναφορικά με την αλλαγή της ισχύουσας ποινής για την άδεια Σούπερ Λιγκ 1.

Η Διεύθυνση Αδειοδότησης θεωρεί αδιανόητη την αφαίρεση 6 βαθμών σε περίπτωση μη λήψης της άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες».

Κατά τη μεθαυριανή συνεδρίαση θα επισημοποιηθεί η αναβολή των δεύτερων ημιτελικών Κυπέλλου και θα συζητηθεί το μέλλον των διοργανώσεων που έχουν ανασταλεί, αλλά και η γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στο ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή