Ιταλικές… φωτιές στην Πρέμιερ Λιγκ

Ιταλικές… φωτιές στην Πρέμιερ Λιγκ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ισχυρισμό-σοκ ότι η Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση πρόωρου τερματισμού της σεζόν της έκανε ο διευθυντής της Ουντινέζε, Πιερπάολο Μαρίνο, η ομάδα του οποίου έχει κοινό ιδιοκτήτη με τη Γουότφορντ.

Ο κ. Μαρίνο είπε ότι η αγγλική λίγκα είναι έτοιμη να ακολουθήσει τα βήματα της βελγικής, η οποία τερμάτισε πρόωρα τη φετινή σεζόν αναδεικνύοντας πρωταθλήτρια τη (με διαφορά) πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ.

«Η βελγική ομοσπονδία έχει ήδη επικυρώσει την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, παρά τις απειλές για κυρώσεις από την UEFA. Στην Αγγλία η Πρέμιερ Λιγκ πρόκειται να εκδώσει αντίστοιχη δήλωση, καθώς η κατάσταση εκεί γίνεται πολύ, πολύ σοβαρή», είπε ο κ. Μαρίνο. Πάντως, μπορεί να πρόκειται για ευσεβείς πόθους της ιδιοκτησίας της Γουότφορντ και της Ουντινέζε, αφού η βελγική φόρμουλα θα έσωζε τη Γουότφορντ από τον υποβιβασμό χάρη μόνο στη διαφορά τερμάτων.

Μεγαλείο ψυχής, έστω στα λόγια, έδειξε ο επιθετικός της Λίβερπουλ Σαντιό Μανέ, δηλώνοντας ότι θα το καταλάβει αν ακυρωθεί η φετινή σεζόν όπου η ομάδα του θεωρείτο βέβαιη πρωταθλήτρια, καθώς «είναι δύσκολα για τη Λίβερπουλ, αλλά είναι πιο δύσκολα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο». Ακύρωση της σεζόν πάντως μοιάζει απίθανη.

Αντιθέτως, η Μπουντεσλίγκα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση τον επόμενο μήνα, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Κρίστιαν Ζάιφερτ να δηλώνει ότι το σχέδιο είναι να διεξαχθούν από τις αρχές Μαΐου ώς τα τέλη Ιουνίου οι εννιά αγωνιστικές που απομένουν, με αγώνες σε όλα τα γήπεδα της κατηγορίας αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Ζάιφερτ πρόσθεσε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η χρονιά, το κόστος για τις ομάδες θα ανέλθει σε 750 εκατ. ευρώ συνολικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή