UEFA: Ολοκληρώστε τη χρονιά με τον τρόπο που κρίνετε

UEFA: Ολοκληρώστε τη χρονιά με τον τρόπο που κρίνετε

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA πρακτικά απέκλεισε την ακύρωση των φετινών εθνικών διοργανώσεων, αφήνοντας στις ομοσπονδίες και στις λίγκες κάθε χώρας-μέλους την ευχέρεια επιλογής του τρόπου ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων και ανάδειξης των εκπροσώπων τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα του 2020-21, αρκεί αυτό να γίνει με βάση αθλητικά κριτήρια.

Με τη χθεσινή της απόφαση, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία κάλεσε τις ομοσπονδίες-μέλη της να ακολουθήσουν «αντικειμενικές, διαφανείς και χωρίς διακρίσεις» αρχές κατά την επιλογή των ομάδων που θα τις εκπροσωπήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ της επομένης σεζόν, εφόσον δεν κατορθώσουν να ολοκληρώσουν την τρέχουσα.

Πρόσθεσε δε ότι τυχόν απόφαση πρόωρης ολοκλήρωσης των εγχώριων διοργανώσεων θα πρέπει να βασίζεται σε ανωτέρα βία, που θα στοιχειοθετείται είτε από κυβερνητική απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων (όπως συνέβη προχθές στην Ολλανδία) είτε από αποδεδειγμένα οικονομικά εμπόδια που θα μπορούσαν να προξενήσουν μακροπρόθεσμη βλάβη στις διοργανώτριες αρχές κάθε θεσμού.

Βεβαίως, η εκτελεστική επιτροπή στη Νιόν τόνισε και πάλι την προτίμησή της στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, έστω και με τον τρόπο που θα επιλέξει κάθε χώρα, προτείνοντας εναλλακτικές μορφές διεξαγωγής, εννοώντας κάποιο μπαράζ ή αγώνες πλέι οφ. «Η ολοκλήρωση των διοργανώσεων είναι το ιδανικό σενάριο εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση με την πανδημία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ετσι καλύπτονται και οι χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Σκωτία που δεν προβλέπεται να επιστρέψουν φέτος στα γήπεδα, και οι χώρες που προσβλέπουν στην αγωνιστική επάνοδο, με την Μπουντεσλίγκα να δηλώνει ότι περιμένει κυβερνητική έγκριση για να επανεκκινήσει στις 9 Μαΐου.

Στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία τρέχει παράλληλα η επεξεργασία δύο σεναρίων για το καλοκαίρι, είτε με παράλληλη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών Κυπέλλων με τα εθνικά πρωταθλήματα είτε με επανέναρξή τους μετά την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων, πιθανόν στα τέλη Ιουλίου.

Επιπλέον, η UEFA επιβεβαίωσε ότι το Euro 2020 θα συνεχίσει να αποκαλείται με το όνομα αυτό, παρότι θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, καθώς αποτελεί επετειακή διοργάνωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του θεσμού.

Η ιατρική ομάδα της UEFA συνεργάζεται με τις ενώσεις των ευρωπαϊκών λιγκών και συλλόγων για τη δημιουργία κοινού πλαισίου υγειονομικής προστασίας, με βάση τι θα ισχύει σε κάθε κράτος, για την ασφαλή επιστροφή των ποδοσφαιριστών στην ενεργό δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή