Εισήγηση-βόμβα για τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο

Εισήγηση-βόμβα για τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποβιβασμό του Ολυμπιακού, τρία εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο και ισόβιο αποκλεισμό ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη προτείνει η εισηγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τακτική δικαστής Παναγιώτα Σπανού στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής, που θα αποφασίσει σε πρώτο βαθμό.

Η εισήγηση βασίζεται στο άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 («επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα»). Η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας θεωρεί ότι υπάρχει χειραγώγηση στον  αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1 τον Φεβρουάριο του 2015 για στοιχηματικούς λόγους και εισηγείται επίσης τον υποβιβασμό του Ατρομήτου, πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο στον ιδιοκτήτη του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας παραπέμφθηκαν ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος για το μεταξύ τους παιχνίδι τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και 12 από τα συνολικά 28 φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων στην ποινική δίκη που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ήτοι  ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου Γ. Σπανός, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αρ. Σταθόπουλος, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θ. Κουρίδης, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Ν. Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγοντας του Ατρομήτου Γ. Αγγελόπουλος και οι πρώην διαιτητές Ηλ. Σπάθας, Αλ. Δημητρόπουλος, Κ. Ιωαννίδης, Απ. Αμπάρκιολης.

Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακού – Ατρομήτου είναι ο νυν αθλητικός διευθυντής των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε καταθέσει μεταξύ άλλων τα εξής: «Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σα Πίντο (προπονητής του Ατρομήτου εκείνη την περίοδο), μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι (σ.σ. Ολυμπιακός – Ατρόμητος το 2015), την επομένη του αγώνα τον πήρα να ρωτήσω πώς είναι. Μου είπε ότι δέχθηκε πίεση πριν από το παιχνίδι, να μη βάλει κάποιους παίκτες, δεν μου ανέφερε ποιους. Μου είπε ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ομάδας και ότι αποφάσισε να φύγει μετά τον αγώνα. Είδα τον αγώνα και τον είδα στο τέλος να αποχαιρετάει τους παίκτες, την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή