«Λουκέτο» στη Γαλλία, διορία από την UEFA

«Λουκέτο» στη Γαλλία, διορία από την UEFA

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Σκωτία, και η Γαλλία έθεσε χθες πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική σεζόν της βάσει κυβερνητικής απόφασης, καθώς ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε χθες την επέκταση της απαγόρευσης κάθε μεγάλης αθλητικής δραστηριότητας έως τον Σεπτέμβριο.

Η γαλλική κυβέρνηση έθεσε έτσι τέρμα στις προσδοκίες του κόσμου του ποδοσφαίρου στη χώρα για επάνοδο τον Μάιο στην ενεργό δράση, εγείροντας πληθώρα ερωτημάτων στα οποία θα κληθεί να απαντήσει τις επόμενες ημέρες η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η λίγκα. Πέρα από τα προφανή, περί ανάδειξης πρωταθλητή και εκπροσώπων στην Ευρώπη για το 2020-2021, υποβιβασμού και προβιβασμού κ.λπ., παραμένει άγνωστο και το πώς θα συνεχίσουν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν.

Το σενάριο που κυκλοφόρησε από τους προέδρους της Λιόν και της Νις περί συνέχισης των εγχώριων διοργανώσεων από τον Σεπτέμβριο και μετά θεωρείται μάλλον υπερβολικό και ανέφικτο. Η UEFA έδωσε χθες διορία ενός μηνός στις εθνικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τις εγχώριες διοργανώσεις, ώστε να αποφανθεί κι εκείνη στις 27 Μαΐου, στην επόμενη σύνοδο της εκτελεστικής επιτροπής της, πώς θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με προσανατολισμό πάντα τη διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στις 29 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή