Πιθανότητα «λουκέτου» και στο ιταλικό πρωτάθλημα

Πιθανότητα «λουκέτου» και στο ιταλικό πρωτάθλημα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως η επιστροφή στη δράση στην Ιταλία όλο και απομακρύνεται για φέτος, σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, παρά τις προσπάθειες των συλλόγων της Σέριε Α για ολοκλήρωση του Καμπιονάτο. Ο υπουργός Βιντσέντσο Σπανταφόρα δήλωσε χθες ότι «η επανάληψη της Σέριε Α είναι όλο και περισσότερο απίθανη», προσθέτοντας μάλιστα ότι «οι περισσότεροι πρόεδροι μπορεί σύντομα να μου ζητήσουν να κλείσω τη σεζόν εδώ».

Στις δηλώσεις του στο κανάλι La7, o κ. Σπανταφόρα είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ της επιστημονικής επιτροπής και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά το ιατρικό πρωτόκολλο που παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν κρίθηκε επαρκές. Παρά ταύτα, πάντα θεωρώ ότι η επανάληψη των προπονήσεων δεν σημαίνει απαραιτήτως την επανεκκίνηση της σεζόν. Θεωρώ την επανέναρξη της Σέριε Α όλο και πιο απίθανη».

Ετσι, μετά τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Σκωτία, το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει και η Ιταλία το σενάριο της πρόωρης ολοκλήρωσης της χρονιάς, με ανακοίνωση στην UEFA των εκπροσώπων της χώρας στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης χρονιάς με βάση την έως τον Μάρτιο βαθμολογία. «Η Γαλλία δεν θα είναι η τελευταία λίγκα που θα αποφασίσει να σταματήσει εδώ, και αυτό θα πρέπει να πείσει και την Ιταλία να ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές την αναβολή της έναρξης προπονήσεων για επαγγελματικές ομάδες για δύο εβδομάδες, από τις 4 στις 18 Μαΐου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ένωσης Ιταλών ποδοσφαιριστών (AIC), που μίλησε για «παράλογη απαγόρευση» για προπονήσεις σε προπονητικά κέντρα.

«Λογικό είναι να θέλουν οι ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν να προπονούνται, αλλά εάν εγώ ήμουν πρόεδρος συλλόγου θα σκεπτόμουν περισσότερο το πώς θα αρχίσει η επόμενη σεζόν με ασφάλεια», σχολίασε χθες ο κ. Σπανταφόρα. Από την άλλη, η ελβετική κυβέρνηση έδωσε χθες το πράσινο φως στις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας για επανεκκίνηση του ελβετικού πρωταθλήματος από τις 8 Ιουνίου, βεβαίως χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες. Από τις 11 Μαΐου οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να αρχίσουν τις κανονικές προπονήσεις.

Πάντως, ολοένα και περισσότεροι ποδοσφαιριστές διαρρέουν ότι δεν επιθυμούν να ξαναπαίξουν τη φετινή σεζόν, φοβούμενοι τη θανατηφόρο επιδημία, και στην Αγγλία έκαναν γνωστή την άποψή τους στους συλλόγους τους ενόψει της αυριανής συνόδου της Πρέμιερ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή