Ποδόσφαιρο: Ξεκινάει από αύριο το γερμανικό πείραμα

Ποδόσφαιρο: Ξεκινάει από αύριο το γερμανικό πείραμα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διαλέξτε ποια ομάδα ταιριάζει να υποστηρίζετε στη Γερμανία με βάση την ομάδα σας στην Πρέμιερ Λιγκ», διαφήμιζε αυτή την εβδομάδα η αγγλική εφημερίδα Daily Mail (που συχνά ειρωνεύεται τους Γερμανούς), προσφέροντας στους αναγνώστες της αναλυτική παρουσίαση των 18 συλλόγων που επιστρέφουν στα γήπεδα ως όαση στον διψασμένο για ποδόσφαιρο φίλαθλο κόσμο.

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει η Μπουντεσλίγκα να έχει στραμμένα πάνω της όλα τα μάτια του παγκόσμιου ποδοσφαιρόφιλου κοινού, όπως θα γίνει από αύριο όταν το γερμανικό πρωτάθλημα επαναρχίζει μετά τη δίμηνη διακοπή λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα που επιστρέφει στη δράση και γι’ αυτό έχει κερδίσει την προσοχή όλου του κόσμου, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη επαφή με μια νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Με αυστηρότατα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται το πρωτάθλημα από εκεί όπου είχε σταματήσει τον Μάρτιο, αποτελώντας και τεστ για όλα τα άλλα πρωταθλήματα που σκοπεύουν να επιστρέψουν στη δράση από τον Ιούνιο. Θα μπαίνουν άραγε στις μονομαχίες οι ποδοσφαιριστές με την ίδια αφοσίωση που είχαν προ κορωνοϊού; Ποια θα είναι η αίσθηση των παικτών με τις εξέδρες μονίμως κενές; Και τι θα γίνεται όταν διαπιστώνεται κρούσμα μεταξύ των παικτών; Ολος ο κόσμος περιμένει απαντήσεις.

«Η Μπουντεσλίγκα είναι τώρα η μόνη λίγκα σε όλο τον κόσμο που θα μεταδίδεται τηλεοπτικώς, κι έτσι νομίζω ότι θα έχουμε ένα κοινό δισεκατομμυρίων ανά την υφήλιο», δήλωσε ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, εκτελεστικός διευθυντής της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου. «Δεν θα είναι μόνο διαφήμιση του ποδοσφαίρου, αλλά και της Γερμανίας συνολικά και ειδικά της γερμανικής πολιτικής, που το έκανε όλο αυτό εφικτό», πρόσθεσε.

Χθες, η γερμανική λίγκα ενέκρινε την επέκταση της σεζόν 2019-2020 μετά τις 30 Ιουνίου εφόσον κριθεί απαραίτητο. Στόχος, όπως ανακοινώθηκε, παραμένει η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ώς τα τέλη Ιουνίου, περιλαμβανομένων και των μπαράζ ανόδου-υποβιβασμού. Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα αποφασιστεί οριστικά πώς θα λήξει το πρωτάθλημα σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής των τελευταίων αγωνιστικών λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

Επίσης η λίγκα έδωσε, χθες, το πράσινο φως για την εφαρμογή του έκτακτου μέτρου της FIFA για πέντε αλλαγές ανά ομάδα, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ωστόσο οι πέντε αλλαγές μπορούν να γίνουν το πολύ σε τρεις διακοπές, ώστε να μη χάνεται πολύς χρόνος αγώνα. Αποφασίστηκε ακόμη ότι επίκειται αλλαγή στις ημερομηνίες των μεταγραφικών περιόδων, όπως έχει προτείνει η FIFA, για την περίοδο 2020-21, αλλά και ότι εφόσον παραστεί ανάγκη η λίγκα θα μπορεί να αλλάζει, έστω και με καθυστερημένη ειδοποίηση, την έδρα διεξαγωγής ενός αγώνα, ούτως ώστε να παρακαμφθούν τυχόν περιορισμοί από τοπικές αρχές στα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή