Κάνουν… ζάπινγκ με AEK

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2002 αλλάζει τον χάρτη της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση τους… ρυθμούς ζωής των ποδοσφαιρικών ομάδων, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων τους προέρχεται από τις δύο πλατφόρμες, τη NETMED HELLAS (ιδιοκτήτρια του Super Sport) και την ALPHA DIGITAL. Διέξοδο στο αδιέξοδο που είχε προκαλέσει η… μετωπική σύγκρουση των δύο καναλιών με φόντο τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων της A΄ Εθνικής, κλήθηκε να δώσει η Δικαιοσύνη.

Χθες, η NETMED HELLAS κέρδισε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά της ΠΑΕ AEK, η οποία προ τριμήνου είχε «σπάσει» τη συμφωνία με το Supersport υπογράφοντας νέα με την ALPHA DIGITAL. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος και να τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση, η ΑΕΚ (αναμένεται να καταθέσει έφεση) είναι υποχρεωμένη να ανοίξει τις πόρτες της Νέας Φιλαδέλφειας στο Supersport που θα μεταδίδει, πλέον, τους αγώνες της, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 20 του μηνός. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή και άλλων ομάδων στη «στέγη» της NETMED: Πανιώνιος, Εθνικός Αστέρας, Παναχαϊκή, ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός, Ιωάννινα, Προοδευτική.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί προβλήματα στην ALPHA DIGITAL, καθώς στους πρώτους μήνες ζωής της βλέπει το πιο ελκυστικό κομμάτι του προγράμματός της, το πρωτάθλημα της A΄ Εθνικής, να γίνεται… κομμάτια. Οι μόνες ομάδες οι οποίες φαντάζουν αμετακίνητες από τη «στέγη» της, είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αρης και Ξάνθη. Πάντως, σε επικοινωνία της «K» με τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος του Ομίλου Alpha, Χάρη Αλευρόπουλο τονίστηκε πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και ότι οι εντός έδρας αγώνες της AEK θα συνεχίσουν να μεταδίδονται απ’ την ALPHA DΙGΙΤΑL!

Πληροφορίες της «K» αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πια στον ορίζοντα η λύση τη συνεργασίας των δύο καναλιών. Δεν θα αργήσει, λοιπόν, να φανεί ο κυρίαρχος του… ψηφιακού παιχνιδιού, με τον χαμένο να έχει ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης… Το μονοπώλειο, επόμενο είναι να φέρει μείωση και στα έσοδα των ΠΑΕ…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT