«Αθάνατο» το ντόπινγκ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον αμύητο στα του πρωταθλητισμού, η δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ισοδυναμεί με «βόμβα μεγατόννων». Για τους υπόλοιπους, όχι. Είπε ο πρόεδρος των «Αθανάτων» – οι οποίοι ελάχιστα ενδιαφέρονται για το αν οι σύγχρονοι πρωταθλητές θα πεθάνουν νέοι: «H ΔΟΕ δεν μπορεί να νικήσει το ντόπινγκ. Απλώς, θα νικήσουμε σε μερικές μάχες». Και πρόσθεσε: «H ΔΟΕ δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο. Μπορούμε μόνο να υψώσουμε μια συμβολική φωνή. Δεν μπορούμε να νικήσουμε στον πόλεμο κατά του ντόπινγκ. Μπορούμε να νικήσουμε σε πολλές μάχες και να περιορίσουμε το ντόπινγκ. Θα υπάρχουν πάντα αυτοί που ντοπάρονται. O αθλητισμός αντανακλά την κοινωνία και, όπως σε αυτήν, έτσι και στον αθλητισμό θα υπάρχουν πάντα αυτοί που εξαπατούν. Ουδέποτε θα έχουμε πλήρως καθαρό αθλητισμό. Αλλά μπορούμε να τον κάνουμε καθαρότεροι».

Τόνισε δε, ότι χρειάζονται περισσότερες γυναίκες στη ΔΟΕ. «Είναι δύσκολη η μάχη και οι γυναίκες είναι απαραίτητες. Ζήτησα από την Επιτροπή Γυναικών και από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων να ετοιμάσουν νέους κανόνες», υπογράμμισε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT