Αντίστροφη μέτρηση…

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… ψέματα τελείωσαν και οι Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών και οι πρωταθλήτριές μας ξαναβρέθηκαν χθες στο γυμναστήριο του OAKA. Το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση και το απόγευμα η πρώτη προπόνηση. Απουσίαζε μόνο ο Βαλέριος Λεωνίδης, που βρίσκεται στην Τσεχία, πατρίδα της γυναίκας του.

Δύο είναι οι κύριοι στόχοι για το 2002: τα πρωταθλήματα Ευρώπης και κόσμου ανδρών – γυναικών. «Χρονικά, πρώτος αγώνας είναι το πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου θα μετάσχουν αθλητές και αθλήτριες έως 23 ετών. Ακολουθούν οι Ευρωπαϊκοί ανδρών – γυναικών (Απρίλιος), μετά το παγκόσμιο εφήβων – νεανίδων και, τέλος, το παγκόσμιο ανδρών – γυναικών (Νοέμβριος). Δεν κάνω προβλέψεις διότι συχνά τα σχέδια τα χαλούν οι τραυματισμοί. Αρα το βασικό είναι να είμαστε υγιείς», τονίζει αρχιπροπονητής Χρήστος Ιακώβου. Αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι όλοι οι αγώνες αποτελούν μέσο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, τη διάκριση στους Ολυμπιακούς του 2004. Για να επιτευχθεί, όμως, πρέπει η προετοιμασία να είναι απρόσκοπτη. Και για να είναι τέτοια, πρέπει εγκαίρως να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης μετά το κλείσιμο του OAKA, την άνοιξη. H ΓΓΑ διαβεβαιώνει ότι έως τότε θα είναι έτοιμο το γυμναστήριο στον Αγιο Κοσμά. Για την αντίθετη περίπτωση, η EOAB προτείνει να της παραχωρηθεί κάποιο εθνικό γυμναστήριο στην Αττική, κοντά στο οποίο θα υπάρχει ξενοδοχείο όπου θα διαμένουν οι αθλητές.

Μετά δύο εβδομάδες προσαρμογής, οι προπονήσεις θα είναι εντατικές, πρωί – βράδυ καθημερινά.

«Θα μετάσχω στους Ευρωπαϊκούς με στόχο κυρίως την εξοικείωση με τους αγώνες», δήλωσε ο Κάχι Καχιασβίλι. Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πύρρος Δήμας, που είπε ότι «γέμισε τις μπαταρίες του». «Θα πάμε καλά», συμπλήρωσε.

«Η ιδέα της κατάκτησης τρίτου ολυμπιακού μεταλλίου είναι το μεγάλο κίνητρο. Αρχίζει μια δύσκολη πορεία, που έχει κατάληξη την Αθήνα», τόνισε ο δύο φορές 2ος, Λεωνίδας Σαμπάνης. O Λεωνίδας Κόκας είπε ότι του έλειψε η προπόνηση και έχει τρομερό κέφι για δουλειά.

«Μετά την εγχείρηση χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, ώστε να αντεπεξέλθω στο βαρύ πρόγραμμα», δήλωσε ο Βίκτωρ Μήτρου.

«Θα εργαστούμε με στόχο το 2004. Για εφέτος, στόχος είναι οι καλές εμφανίσεις στους Ευρωπαϊκούς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», λέει ο Γιώργος Τζελίλης. O Χρήστος Σπύρου επισημαίνει ότι θα μπει κανονικά στο πρόγραμμα, παρά το ότι αισθάνεται μικροενοχλήσεις στον δεξιό καρπό.

Η Νατάσα Τσακίρη, η οποία πέρυσι σήκωσε στους ώμους της την ελληνική γυναικεία άρση βαρών, με ένα χρυσό και δύο ασημένια παγκόσμια μετάλλια, έχει αυξημένες υποχρεώσεις, πλέον, και θα επιδιώξει να διακριθεί στα πρωταθλήματα Ευρώπης και Κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή