ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟΥΣ… κατοίκους του Ρέντη δεν προκάλεσε εντύπωση η «φιλική» συντριβή του Ολυμπιακού από τον Ιωνικό (1-4). Γιατί παρατήρησαν πως τα γκολ τα δέχθηκε η ενδεκάδα των… βασικών που χρησιμοποίησε ο Τάκης Λεμονής στο 2ο ημίχρονο. Εν αντιθέσει με τους ουκ ολίγους… αναπληρωματικούς, που έπαιξαν στο 1ο και προηγήθηκαν. Βλέπετε, οι… κάτοικοι της περιοχής λένε πως η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ορισμένοι αναπληρωματικοί στη διάρκεια των προπονήσεων δεν τους… βοηθάει για να είναι στην ενδεκάδα της Κυριακής. Αν έχει αυτό έχει δόση αληθείας, ακούγεται ανησυχητικό. Γιατί ειπώθηκε και τούτο: «Επί Μπάγεβιτς έπαιζαν οι καλύτεροι της προπόνησης…». Αλήθεια;

ΠΩΣ τα φέρνει η ζωή… Κάθε χρόνο φορτίζεται έντονα η ατμόσφαιρα των ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού στο «Νίκος Γκούμας». Φέτος ευθύνεται ο… πόλεμος της ψηφιακής τηλεόρασης. Και ο φανατισμός στη «σκεπαστή» είναι στο ζενίθ. Ο Θεός να ξαναβάλει το χέρι του. Ν.Ν.Γ.

Ο ΦΟΛΙΑ ήταν ο πρώτος που πρόσφερε ο Ψωμιάδης στους φίλους της AEK αυτήν την περίοδο, η… φόλα όμως είναι γνώριμη από καιρό σε όσους έχουν λαμβάνειν από τον ίδιο, χωρίς να έχουν τη δύναμη να ακουστεί η φωνή τους. Οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται και δεν είναι λίγοι αυτοί που εισπράττουν άγρια βλέμματα όταν προσπαθούν να πάρουν κάτι από τα οφειλόμενα.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ του Alpha φτάνουν ίσα-ίσα για να καλυφθούν τα συμβόλαια των παικτών και δύο-τρεις άλλες άμεσες υποχρεώσεις. Οι υπόλοιποι είναι «στο περίμενε», όπως για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων που προπονείται η AEK στους Θρακομακεδόνες. Εχει να δει χρήμα από τότε που τρέχαμε για μπάνια στις παραλίες!

ΚΑΛΑ κάνει ο Alpha και χρησιμοποιεί την τηλεοπτική του δύναμη για να πιέσει τις καταστάσεις και να πετύχει μια απόφαση που ικανοποιεί τα συμφέροντά του. Αυτά, όμως, που λέει τώρα, μπορεί να τ’ ακούσει από άλλους αν αργότερα γυρίσει το νόμισμα και του φύγει για άλλα λιμάνια καμιά από τις μεγάλες ομάδες που έχει τώρα σύμβαση μαζί του. Τότε θα βγαίνει και θα λέει αυτά που φωνάζει η NetMed τώρα.

ΤΟ σκέφτονται πολύ στον Παναθηναϊκό για να μπουν αυτήν την περίοδο στο μεταγραφικό παζάρι. Εφυγαν πολλά λεφτά τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και σκέφτονται αν αξίζει τον κόπο να μεγαλώσουν την ψαλίδα εξόδων – εσόδων, τώρα που η ομάδα είναι 12 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα και κινδυνεύει στην Πράγα να χάσει μια κι έξω το Τσάμπιονς Λιγκ. Χρ. K.

TI KI Αδεν πέτυχε η «επανάσταση» της ΕΣΑΚΕ στις δύο πρώτες φάσεις της, ύστερα από τη διακοπή του διαλόγου της με την EOK και την Πολιτεία, αλλά και τη μετάθεση των οριστικών αποφάσεών της για την ερχόμενη Τρίτη… H «επανάσταση» είναι διαρκής. Οπως στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο. Γ.Β.

ΔΕΤΙΜΑ το ιστορικότερο τμήμα πόλο της Ελλάδος, αυτό του Εθνικού, η συμπεριφορά του γενικού αρχηγού του, Γιάννη Γαρύφαλλου, σε αγώνα πρωταθλήματος της A1 ανδρών. H εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και η επίθεση στον επόπτη, ο οποίος δεν κατακύρωσε γκολ -σημειώτεον, ορθώς, αλλά και λάθος να είχε κάνει, πάλι απαράδεκτη θα ήταν η ενέργεια- σε επίθεση του Εθνικού, δεν συνάδουν ούτε στη θέση του κ. Γαρύφαλλου ούτε στο παρελθόν του, ως διεθνούς παίκτη. Πάντως, αν κάτι επιθυμούσε να καταφέρει ο παράγων του Εθνικού, το κατόρθωσε, αφού στην επόμενη φάση η ομάδα του κέρδισε κατά φαντασίαν αποβολή. Το γνωστό σύστημα: φωνάζουμε για να επηρεάσουμε τους διαιτητές και να μας ευνοήσουν μετά…

ΕΤΟΙΜΑ θα είναι τα έργα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλώνει στη σημερινή (22.00) εκπομπή της Ελένης Αυλωνίτου στον SEVEN, «Αθλητισμός με την Ελένη», ο ΓΓΑ Νίκος Εξαρχος. Είδηση, βέβαια, θα ήταν να έλεγε ότι δεν θα ήταν εγκαίρως έτοιμα. Ομως, πολλές ομοσπονδίες ανησυχούν, ειδικά για την πορεία των έργων στον Αγιο Κοσμά, όπου θα στεγασθούν οι εθνικές ομάδες πολλών αθλημάτων, μετά το κλείσιμο του OAKA και του «Ειρήνης και Φιλίας» για να γίνουν εκεί εργασίες βελτίωσης, εν όψει των Ολυμπιακών. N. A. Κων.

Η ΔΟΣΗ των 140 εκατομμυρίων δρχ. που περιμένει ο Μπατατούδης από τους Ιταλούς της Ουντινέζε για την παραχώρηση του Ναλιτζή και η οποία έχει καθυστερήσει, θα πρέπει να… ταΐσει πολλά στόματα. Οσο και να φωνάζουν, όμως, οι παίκτες, το πρώτο στόμα θα είναι αυτό της εφορίας, η οποία, εάν δεν πάρει άμεσα 60 εκατομμύρια, δεν θα σφραγίσει τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ για τους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Λουκ.

ΜΕ δραχμές υπολογίζει ακόμα τις χορηγίες ο Θανάσης Μπελιγράτης. O πρόεδρος της ΕΟΠΕ δεν έχει συνηθίσει τα ευρώ και όταν ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη FORTHnet, είπε ότι η εταιρεία θα δώσει 15.000.000, χωρίς να διευκρινίσει σε τι νόμισμα. Τα στελέχη της επιχείρησης έσπευσαν, βέβαια, να ξεκαθαρίσουν ότι πρόκειται για δραχμές. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην μπερδευτεί κανένας παράγοντας και παραγγείλει… χρυσά κουτάλια.Σπυρ. Σπαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT